VR glasögon

Så VR är verkligen här. Du kan köpa alla typer av headsets just nu, varav de flesta vi har granskat, från Google, Sony, Samsung, HTC, Oculus och mer. Däri ligger den nya problem. Merparten av denna tech är fortfarande mycket första-gen, vilket innebär att varje headset kommer att ha mycket verkliga för- och nackdelar att överväga.

Hitta billigare datorer och tillbehör – BilligTeknik.se!

Det är därför vi har sammanställt denna startguiden för alla att köpa sin första VR headset . Här är de viktigaste faktorerna att tänka på när man beslutar vad att gå till. Och om du har några tips själv, lägger dessa i kommentarerna nedan.

(table)

bild)

Vad är din budget?

Med headsets från £ 10 ända upp till £ 680, är ​​budgeten förmodligen ett bra ställe att börja.

Vi ser tre huvudgrupper just nu: den första gruppen av mobila VR headset är upp till £ 100, den andra (i huvudsak PlayStation VR och kommande Windows Mixed Reality headset ) är upp till £ 400 och den tredje och sista high-end PC grupp är £ 400 och högre. Vårt råd – besluta vilken grupp du befinner dig i och hålla fast vid det.

 

Vanliga eller HARDCORE?

Besvara denna fråga i huvudsak svarar på alla möjliga andra frågor VR relaterade. Vill du att underlätta ett trådlöst headset? I så fall gå till en mobil headset som ett kugghjul VR eller Daydream View . Är du glada över att komma till rätta med handhållna styrenheter i spel? Sedan titta på PlayStation VR , Vive och Rift i termer av vad som redan är till försäljning.

Med de tre sista, det finns också frågan om set-up och utrymme. Om du är en gamer och en kreativ som planerar att tillbringa timmar i dessa enheter, kommer du inte har något emot att inrätta PlayStation kamera, Rift sensor eller Vive basstationer för rums skala headset och controller spårning. Du också förmodligen inte kommer ihåg ordna vissa möbler.

Vilka tillbehör?

Om du går för en mobil headset som Gear VR , kan du välja att köpa en äldre, billigare headset och använda blicken eller headsetet knacka kontroller eller plaska ut på den nya 2017-versionen som kommer med en enda handhållen controller buntas. Det spelar ikapp med Daydream enkla controller / pekare.

För alla att köpa en PlayStation VR, flytten controllers är inte tvingande – men pojke, kan de vara kul. En hel del av kvalitetstitlar ger dig möjlighet, och föreslår att du spelar med dem över Dualshock. Men ändå, om du inte redan har en del och har nått din budget på headsetet kan du alltid köpa dem en månad eller så i din tid med det. De är inte perfekt på att spåra så vi förväntar Sony att släppa en uppgradering. Den PS VR Aim Controller , som kommer att arbeta med spel som Farpoint , är ännu mer spännande.

 

 

 

Test av vr headset i speldator

Efter att ha testat och granskat över ett dussin VR headset, här är våra rekommendationer.

  • Mobil: Vår högsta mobil VR headset är Oculus-stödda Samsung Gear VR ($ 129). Det finns en uppsjö av appar , spel och upplevelser – med färska uppdateringar nästan varje vecka. Dessutom headsetet har nu en ny Bluetooth controller och röstkommando för en ännu mer uppslukande upplevelse. Och om du är en av de många människor där ute som inte äger en Samsung telefon och letar efter en prisvärd bit gateway tech, besök Pansonite 3D VR glasögon , som toppar vår lista över VR headsets under $ 45 .
  • PC: Om du letar efter en VR upplevelse på speldatorn , den Oculus Rift är (som börjar på $ 399) lever upp till hype, särskilt nu när Touch Controllers finns tillgängliga. Den HTC Vive ($ 599) tar saker ett steg längre och låter du faktiskt gå igenom virtuella världar samt peta och prod (och skjuta) med händerna, tack vare dess ingår beröringsaktiverade controllers.
  • Konsol: Console spelare har bara ett alternativ i den nya PlayStation VR ($ 399). Men det har redan några stora Trippel-A titlar och är den mest prisvärda avancerade VR-system för de miljontals spelare som äger en PlayStation 4 .

1990

Om du går tillbaka till 1990-talet och börja läsa om ”virtual reality” du kommer snabbt att inse att termen kan hänvisa till något från en fullständig gräsklippare Man simuleringssystem till en 3D-modell på en datorskärm. Saker och ting har blivit enklare sedan: utanför några särskilda omständigheter vi nu nästan alltid hänvisa till saker du ser i en VR-headset som Oculus Rift. Tyvärr innebär denna definition att alla headset är ungefär detsamma – att en $ 30 Google kartong kommer att göra samma sak som en $ 800 HTC Vive.

Men eftersom VR headset börjar visas på butikshyllorna kommer de verkliga skillnaderna mellan dem börjar roll – en hel del. Så om du letar i VR, vad ska du kolla in? Det finns ingen specifik enhet som är rätt för varje person; Faktum är att när du kommer ner till de billigaste headset, det finns alldeles för många för oss att nämna här. Det är för tidigt att även rekommendera specifika produkter, med tanke på hur många är ute ännu. Men vi kan ge dig allt du behöver för att gå igenom alternativen: vad du kommer att kunna göra i olika typer av virtuell verklighet, hur mycket du kan förvänta dig att betala, och vilka funktioner du bör titta efter.

Den största beslut för de flesta människor kommer att plocka mellan de tre allmänna klasser av VR. Vill du bara få dina fötter är våta med de enklaste verktyg? Håller du ut bästa möjliga upplevelse? Eller är du någonstans mittemellan? Det är alla anges nedan. För något lite mer konkret, det finns också en direkt jämförelse diagram för åtta av de headset vi nämna.

Nyheter

HTC har meddelat den andra generationen av Vive. Dubbat HTC Vive Pro har den nya VR headset dubbla OLED-displayer med högre upplösning på 2880 x 1600 pixlar. Den nya headset kommer att arbeta med Vive trådlös adapter så att du kan klippa sladden en gång för alla.

Displaylink har börjat visa upp Display XR , dess trådlösa modulen lösning som gör att du kan gå runt virtuella utrymme utan en massa sladdar tjudra dig till en dyr stationär eller bärbar. Fäst på baksidan av en VR-headset kan företagets nätverk skärmteknik stödja ett par 4K skärmar med 120 fps bildhastighet via Wi-Fi i WiGig (trådlös Gigabit).

Oculus planerar också att ansluta sig till den trådlösa revolutionen någon gång under 2018 med Oculus Go . Kostar $ 199, är Oculus aktivt konsumenter som ännu inte gå med i VR vurm. Oculus fans som letar efter en trådlös version av Rift kan inte vänta alltför mycket längre. Företaget visade upp sin senaste framstegen med Project Santa Cruz , som har fyra integrerade sensorer, lättare controllers och inga sladdar.

Så VR är verkligen här. Du kan köpa alla typer av headsets just nu, varav de flesta vi har granskat, från Google, Sony, Samsung, HTC, Oculus och mer. Däri ligger den nya problem. Merparten av denna tech är fortfarande mycket första-gen, vilket innebär att varje headset kommer att ha mycket verkliga för- och nackdelar att överväga. Fler bra datotillbehör.

Det är därför vi har sammanställt denna startguiden för alla att köpa sin första VR headset . Här är de viktigaste faktorerna att tänka på när man beslutar vad att gå till. Och om du har några tips själv, lägger dessa i kommentarerna nedan.

vr glasögon

virtual reality glasögon