Stor gaming musmatta från razer, corsair och steelseries

En ny stor gaming musmatta gör spelandet enklare, och eftersom de är så billiga är det ett självklart val till din set-up. En av de mest prisvärda och enkla sätt att förbättra din datoranvändning! Om du är en gamer, måste du kunna styra musen EXAKT, speciellt när spelet kräver precision som tex i CS. Om du också arbetar med annat på datorn vill du även då ha samma bekvämlighet. Stora xxl musmattor från tex razer, corsair eller steelseries låter musen glida långt ut åt sidorna utan ansträngning, vilket innebär att du inte kommer att fastna på något. Vill du ha en stor xxl mus matta så finns de i en rad snygga designer så att du lätt hittar en som passar dig bäst.

Dator Beskrivning Specs Pris
mmo amd Speldator för dig som gillar att spela MMO! BT Gaming MMO AMD Mycket prisvärd speldator för dig som gillar att spela MMOs som World of Warcraft och The Elder Scrolls Online! AMD Athlon X4-processor - 4 GB RAM-minne - AMD Radeon RX 560 4.995kr Läs mer!
fps amd Kraftfull speldator för FPS-spel! BT Gaming FPS AMD Speldator som utan problem klarar de senaste FPS-spelen, för dig med höga krav! AMD Ryzen 3-processor - 8 GB DDR4-minne - AMD Radeon RX 560 6.995kr Läs mer!
mmo intel Speldator för dig som gillar att spela MMO! BT Gaming MMO Intel Mycket prisvärd speldator för dig som gillar att spela MMOs som World of Warcraft och The Elder Scrolls Online! Intel Pentium-processor - 4 GB DDR4-minne - NVIDIA GeForce GTX1050 5.995kr Läs mer!
fps intel Kraftfull speldator för FPS-spel! BT Gaming FPS Intel Speldator som utan problem klarar de senaste FPS-spelen, för dig med höga krav! Intel Core i3-processor - 8 GB DDR4-minne - NVIDIA GeForce GTX1050 Ti 7.995kr Läs mer!
xxl gaming dator Mycket kraftfull speldator som klarar det mesta! BT Gaming XXL AMD Mycket kraftfull speldator med fyrkärnig Ryzen-processor från AMD och ett riktigt starkt grafikkort för den kräsne. AMD Ryzen 5-processor - 8 GB DDR4-minne - AMD Radeon RX 570 8.995kr Läs mer!
xxl Mycket kraftfull speldator som klarar det mesta! BT Gaming XXL Intel Snabb speldator med fyrkärnig Intel i5-processor och ett mycket kraftfullt grafikkort för den kräsne gamern! Intel Core i5-processor - 8 GB DDR4-minne - NVIDIA GeForce GTX1060 9.995kr Läs mer!
ultimate amd Extrem speldator för den ultimata upplevelsen! BT Gaming Ultimate AMD Den ultimata speldatorn med enorm kraft och ett mycket starkt grafikkort! AMD Ryzen 7-processor - 16 GB DDR4-minne - AMD Radeon RX 580 13.995kr Läs mer!
ultimate gamingdator Extrem speldator för den ultimata upplevelsen! BT Gaming Ultimate Intel Den ultimata speldatorn med enorm kraft och ett av marknadens absolut bästa grafikkort. Mängder av inställningar mm. Intel Core i5-processor - 16 GB DDR4-minne - NVIDIA GeForce GTX1070 15.995kr Läs mer!

Gaming musmatta från Razer, Steelseries och Corsair

De flesta spelare tillbringar större delen av sin tid att tänka på sina gaming tangentbord , hög DPI gamingmöss , bekväma headset och stora skärmar. Ofta förbises en matta som faktiskt är en viktig del av spelupplevelsen. En finare spelmus utan en pålitlig gaming matta är som en riddare utan sin trogna springare!

Medan de flesta moderna optiska och lasersensorer har utvecklats till att bli bra på att spåra i alla typer av udda ytor. En mus matta gör stor skillnad för alla typer av PC-spel.

Vi har testat en rad olika stora mattor som är till för gaming i första hand men som även funkar för övriga arbeten vid datorn. Allt från tyg till hårda material och allt däremellan för att plocka ut den bästa för varje kategori.

xxl musmattor

Vad du ska titta efter i en stor xxl musmatta

Den vanligaste typen av en stor xxl gaming musmatta för spel är av tyg.. De är flexibla, vilket gör att du kan lägga dem nästan var som helst, oavsett om det är ett skrivbord eller en soffa med armstöd. De är också mycket portabla. Deras enda nackdelen är bristen på hållbarhet!

Spelare som spelar ofta bör titta på styva eller hårda mattor. De finns i olika material, från hårdplast till stål och aluminium. Men ökningen av ”seghet” innebär också en förlust av flexibilitet, så hårda mattor är i princip omöjliga att använda på alla typer av ojämn ytor.

Om du är hemma de flesta dagar och planerar att lämna mattan på ett skrivbord kanske du inte behöver oroa dig så mycket om hållbarheten. Men om du är ständigt på språng och behöver klämma in den i en väska, kanske du vill ha en mjukare matta.

Storleken

Mattor finns i en mängd olika storlekar. En utökad stor mus matta kan mycket väl vara värd det. Generellt så funkar normal stor matta för de flestaspelare. Detta sagt, ibland kan det vara bra att ha lite extra utrymme så köp hellre en för stor matta än en för liten! Spelar du mycket FPS så rekommenderar vi en så stor matta som möjlig.

Slät vs. Strukturerad yta

Överväg vilka typer av spel du gillar att spela, liksom din spelstil inom dessa genrer. Texturen hos en matta kommer att ha en stor inverkan på glid och grepp om musens yta. Både glid och grepp är termer som används för att beskriva mängden friktion en mus möten när det förflyttas över mattans yta. En yta som har mindre grepp kommer att tillåta snabbare, smidigare rörelser. Mer grepp tillåter mer kontroll och precisionsrörelser. Hårda mattor har vanligen större glid än mjuka sådana.

 • En slät yta maximerar rörelsefrihet. Tänk FPS-spel där du kör runt med en sniper eller ett hagelgevär och vill snabbt kunna reagera. Detta kommer att göra det lättare att byta från ett mål till nästa så mycket snabbare och du vet vad det betyder. Multi-kill!
 • En texturerad yta som tillhandahåller taktil återkoppling. Tänk mer kontroll här, denna typ av yta kommer bättre främja precisa rörelser som en prickskytt som behöver smidigt spåra sina motståndare. Ju tyngre texture appliceras på toppen av musens yta, desto mer kontroll du får.

Det är upp till dig vad du tror att du behöver!

stor gaming musmatta

Frihet vs. Stabilitet – ergonomisk gaming musmatta?

Handledsstöd eller ingen handledsstöd? Ergonomi är en viktig aspekt av de flesta delar av spel kringutrustning, utrustning och tillbehör. Särskilt för hardcore gamers, kan en ergonomisk matta gå långt för att förhindra karpaltunneln.

Ärligt talat, känner vi trängd av en ergonomisk gaming musmatta och känna att de är mer av ett hinder än till hjälp. En idé är att använda en handledsstöd när du utför andra aktiviteter och sedan växla till en spelytan när du spelar. Du kan köpa en ergonomisk mus matta med löstagbara handledsstöd så att du kan skräddarsy i farten. Här är några andra tankar om ergonomisk matta med handledstöd:

 • Handledsstöd kommer att bli bättre för handleden på lång sikt. Det kommer att skydda en av dina bästa tillgångar som en spelare.
 • Med handledsstöd kan också bidra till att minska trötthet i utökade spelsessioner.
 • Ingen handledsstöd kommer att tillåta ett större utbud av rörelse. Om du har spelat utan handledsstöd i flera år kan det definitivt ta lite tid att vänja sig.

fps

Två typer av stora musmattor för spel

Precis som alla andra spel med kringutrustning, stora musmattor kommer också i olika typer och i detta fall två typer: Tyg och Hård. Det finns fördelar och nackdelar mellan de två och det är bara en fråga om personlig preferens (som att välja rätt spelmus för dig). Innan vi talar om för och nackdelar med en mjuk (tyg) eller hård gaming matta, är det viktigt att veta vad de oftast är gjorda av.

Mjuka mattor, eller annars känd som tyg mattor, skapas med hjälp av en mängd olika tyger sammanvävda tillsammans för att bilda en något hård yta. Tyg mattor kan antingen vara jämn eller grov.

Släta tyg mattor kallas ibland för ”speed mattor”, eftersom det gör att din spelmus kan glida utan motstånd. Denna typ av matta är perfekt för snabba spel så att du kan flytta musen snabbare.

Om du vill ha en mjukare mus matta som ger dig mer precision, då den grova mus matta för dig. På grund av den lilla ojämnhet på ytan, det ger dig precision när du använder musen.

Hårda musmattor, å andra sidan är den här typen nästan alltid smidigt. Det finns variationer mellan dem men de flesta som du kan hitta på marknaden har en övervägande jämn yta för en enkel glid. Denna typ av mus matta i allmänhet görs av antingen plast, aluminium och vissa metaller. De hårda mattorna ger i allmänhet en jämnare glid men som ni snart kommer att se, det finns några nackdelar med denna typ av matta.

Mjuka mattor

Fördelar:

 • Billig
 • Tvättbar
 • Har släta eller grova ytan
 • Ger mer kontroll
 • Förlängd version för både tangentbord och mus
 • Bekväm

Nackdelar:

 • Mindre hållbara
 • Vissa mönster är alltför ”högljuda”

Hårda mattor

Fördelar:

 • Slät yta för en lätt glid
 • Hållbar
 • Lättare att rengöra
 • Vissa kommer med ”RGB ljus”

Nackdelar:

 • Dyr
 • Kall vid beröring

 

Hybrider av mus matta

Om du vill ha en mus matta som är hållbart som de hårda mattor och så flexibel som de mjuka mattor, då kanske du vill ha en hybrid mus matta. Hybrider är oftast en blandning av antingen kisel, plast och dukmaterial och de är antingen släta eller grova beroende på produkt. Några är dyra på grund av sin natur. Men om du vill ha en hållbar mus matta med precision som du bara kan hitta på en mjuk matta, då är hybrid rätt för dig.

 

Slutsats

Att välja rätt gaming matta är nyckeln om du vill vinna i spel. Din gaming mus behöver en partner, en partner som kommer att ge det fint prestanda samt komfort. Det är vad en bra matta ger.

 • Nu finns det en hel del mattor på marknaden och det kan vara mycket svårt att välja den bästa för dig.
 • Om du spelar FPS-spel eller spel som skulle kräva precision över hastighet, sedan få ”kontroll” mattor , som har grövre ytor för att ge dig gott om noggrannhet.
 • Om du spelar spel som kräver mer fart över noggrannhet, sedan få dessa ”speed matta” som erbjuder obehindrat musrörelser på grund av dess slätare yta!