Tangentbord

Om du gillar att spela spel på datorn, kan du bara köpa en $ 20 kontor tangentbord och kallar det en dag. Naturligtvis kan du också gå till en prydlig steakhouse och slather din måltid i ketchup, eller spela den kompletta verk av Beethoven genom en smartphone högtalare.

Hitta billigare datorer och tillbehör – BilligTeknik.se!

Faktum är, om du vill få ut det mesta av din gaming dator, behöver du några kvalitet kringutrustning för att gå med på det. Ett tangentbord är absolut nödvändigt för arbete, lek och allt däremellan. Fortfarande finns det massor av tangentbord på marknaden som hävdar att förbättra din spelupplevelse. Vilka verkligen kommer, och vilka som är bara dyra digitala skrivmaskiner?

Oavsett om du bygger din egen maskin eller funderar på att uppgradera över kringutrustning som följde med en färdiga datorn kan en bra gaming tangentbord effektivisera ditt spelande, öka din effektivitet och göra något så rutin som skriver känns som en riktig prestation. Så här väljer den bästa tangentbord för din konfiguration.

Tangentbords variationer tenderar att vara lite mer återhållsamma än sina spelmus motsvarigheter, men det finns fortfarande några viktiga överväganden innan du börjar din sökning. Det första du vill göra är att bestämma hur du använder din dator speltid. Är du hooked på eSports scenen, eller föredrar du singleplayer-äventyr? Kommer ett dussin extra knappar hjälpa din MMO raid party, eller är det extra utrymme som krävs för en numpad kramper din stil?

Behov av tangentbord

Det första du bör bestämma är om du behöver en spel tangentbord alls. Om din PC-spel är begränsad till enstaka omgången av League of Legends eller efter episodTellTale Games släpper är en high-end perifera med dyra växlar och finare belysning förmodligen inte kommer att förbättra din upplevelse så mycket.

Likaså om din dator är bara ett sätt att spela de senaste konsolport titlar, skulle du vara mycket bättre att investera i en bra controller än en top-of-the-line tangentbordet. Tangentbord tenderar att fungera bäst med första person shooters, strategispel och MMO, så om det är din go-to genrer, en bättre tangentbord kan vara i din framtid.

 

Prissättning

Gaming tangentbord i allmänhet inte passar in i prydliga prisklasser. Enligt min erfarenhet har varje företag en annan uppfattning om hur mycket en funktion som helt RGB belysning eller mekaniska brytare är värt, och debiterar därefter. Det finns några mycket allmänna riktlinjer som du kan använda när du väljer ett tangentbord, men dessa kommer att variera avsevärt beroende på återförsäljare, försäljning, och om det finns en nyare modell på väg att ersätta något.

 

Mindre än 1.000kr

I denna prisklass, kan du förvänta dig att hitta det mesta membran tangentbord, äldre mekaniska modeller eller tenkeyless modeller från andra eller tredje rangens företag som Cooler Master eller Poseidon. Det finns några utestående val i denna prisklass, liksom $ 60Turtle Beach Impact 100($ 60 påAmazon), som försöker att producera membrantangenter med en mekanisk känsla. Annars, om $ 100 är så mycket du kan spendera, försök att leta efter mekaniska modeller som nyligen har ersatts med nyare versioner.

 

Mellan $ 100 och $ 150

Mellan $ 100 och $ 150 är i allmänhet sweet spot för spel tangentbord. Det är där du hittar modeller som Corsair Strafe ($ 110 på Amazon ) eller Razer Blackwidow Ultimate 2016 ($ 110 på Amazon ). Dessa tangentbord har mekaniska brytare, monocolored bakgrundsbelysning och ett komplett utbud av tangenter, inklusive en numpad. De kan eller inte kan ha en extra rad makrotangenter, men om de gör det, är ytterligare en rad förmodligen allt du får. Om du kan hitta ett tangentbord som du vill i en färg som matchar dina inställningar, är det förmodligen det prisintervall för dig.

Mer än $ 150

Om du kan spendera mer än $ 150, är himlen gränsen. Det är där du hittar tangentbord med full RGB bakgrundsbelysning, liksom Corsair Gaming K70 RGB ($ 170, på Amazon ) och Logitech G910 Orion Spark ($ 180 på Amazon ). En del av dessa tangentbord har massor av makroknappar, top-of-the-line mekaniska brytare eller bara mycket färgstark bakgrundsbelysning. Oavsett om de är värt att bidraget beror mycket på om du behöver något extra för att förbättra din spelupplevelse – eller för att matcha din inredning.

 

Membran vs. Mekanisk

Något du kommer att lära av ens flyktig forskning om spel tangentbord är att vissa billigare, lägre-end modellerna är ”membran”, medan de dyrare, ambitiösa modeller är ”mekaniskt”. För mer information om vad detta alla medel, kan du ta en titt fullständig uppdelning.

I korthet, membrantangentbord fungerar genom att köra en elektrisk ström genom två sörjig plastmembran. Mekaniska tangentbord fungerar som skrivmaskiner gamla, genom att placera en mekanisk brytare under varje keycap. Naturligtvis känns det senare alternativet bättre och arbetar mer tillförlitligt, men det är också betydligt dyrare.

Men om priset är en oproportionerlig övervägande, finns det ingen anledning till varför en spelare ska köpa ett membran tangentbord över en mekanisk en. Med några få undantag, membran gaming tangentbord tenderar att känna ungefär lika bra som en $ 20 kontor modell, och som inte kommer att göra många favörer för antingen din spelvanor eller din dagliga produktivitet.

Förutsatt att du är på jakt efter en mekanisk modell (och du bör vara), finns det fortfarande några fler saker du bör veta. Det finns massor av mekanisk brytare typer och tillverkare, och hålla dem alla rak kan vara svårt. För att hålla det kort, bekanta dig med växeltyper från det tyska företaget Cherry.

 

Cherry MX nycklar är branschstandard; Om ett tangentbord tillverkaren inte kan få Cherry nycklar, kan du vara säker på att det kommer att imitera dem i stället. De finns i en mängd olika färger, den vanligaste av dessa är röda, brunt och blått. Röda knapparna är tysta och svara på en mjuk; Brown nycklar är tyst men resistenta; Blå nycklar är clackety och resistenta. Om ett tangentbord tillverkare annonserar röd, blå eller brun nycklar, även om de inte är äkta Cherrys, kommer det fortfarande sträva efter den allmänna stil.

Andra mekaniska omkopplingstyper innefattar Blacks (ytlig och styvt) och gröna (starkare och mer motståndskraftig än Blues). Topre växlar av japanskt ursprung, är relativt ovanliga i västvärlden, men ger en lugnare, mer seg känsla med en full mekaniskt system under.

 

Olika typer av tangentbord

Som tidigare nämnts, inte spel tangentbord inte riktigt så granulat som musen motsvarigheter. Eftersom varje tangentbordet måste vara ett allrengöringsmedel perifert i viss mån eller annat skillnaderna mellan olika typer är subtila. Fortfarande finns det åtminstone tre allmänna typer av tangentbord värda att utforska.

De allra flesta av spel tangentbord är alla ändamål modeller. Det är där du hittar mekaniska modeller som ser mer eller mindre ut som en vanlig kontors tangentbord, kanske med några extra tangenter eller några fancy bakgrundsbelysning för att ställa dem isär. Allrengöringsmedel tangentbord brukar se anspråkslös, men (förhoppningsvis) packa några underbara mekaniska brytare under huven. De kanske eller kanske inte har en extra rad av makroknappar. Hursomhelst, de är idealiska för FPS, RTS, MOBA eller någon action / äventyr holdouts som växte upp under 80-talet eller 90-talet och helt enkelt vägra att smutsa sina inställningar med en konsol stil controller.

 

För spelare som lever och dör av kooperativa onlinespel kan en MMO tangentbord vara vägen att gå. Dessa tangentbord har massor av extra makrotangenter, ofta i flera rader. Konservativa MMO tangentbord börjar på sex extra tangenter, men kan gå hela vägen upp till 18 för dem som vill verkligen styra varje aspekt av en karaktär skicklighet rotation. Dessa tangentbord är ofta dyra och enorma, dock så se till att du har både medel och utrymme på skrivbordet.

På den andra änden av spektrumet är tenkeyless modeller, som eschew numpad helt. Dessa enheter är små, (relativt) billiga och oftast lätt nog att transportera. Några av dem kan du till och koppla bort tråden eller komma med en väska. Om utrymme på skrivbordet är begränsat i ditt hem, eller om du är ständigt på språng för turneringar är ett tenkeyless tangentbord väl värt att undersöka – särskilt i samband med en mång knäppt spelmus.

 

Belysning

När det gäller bakgrundsbelysning, spelare har i allmänhet tre val i keyboards: ingen, en färg, eller full RGB. Bakgrundsbelysning är totalt sett inte lika användbar som det kan låta, även om du inte är en bra maskinskriverska, kommer du förmodligen räkna ut var du behöver för att sätta fingrarna för spel kommandon lätt nog. Å andra sidan, om du har en blå dator fall en blå mus och en blå indikator ström på bildskärmen, är en flammande röd tangentbord kommer att se ganska dumt.

RGB funktioner kan öka ett tangentbord pris av dussintals dollar, så noga överväga om det verkligen är något du behöver. Min rekommendation är att köpa en monocolored tangentbord om du kan hitta en som passar din installation, och våren för RGB-belysning om du inte kan. Om du är en all-star kontakt maskinskriverska kan du helt enkelt undfly belysning helt.

Om du redan äger andra spel kringutrustning, som spelmöss eller headset kan bakgrundsbelysning också vara en punkt av synkronicitet mellan dem. Märken som Logitech, Razer och Steelseries har enat spelmjukvara som kan länka bakgrundsbelysningen över möss, headset och tangentbord. Dessutom kör bara ett program i stället för tre producerar mindre av ett avlopp på systemresurser. Om du redan har ett headset eller mus från ett visst märke, överväga att köpa ett tangentbord från samma tillverkare.

 

Slutsats

Att välja en bra gaming tangentbord är förmodligen lättare än att välja en stor spelmus, men det finns fortfarande några viktiga saker att tänka på. Få en mekanisk modell, vara säker på att det har rätt antal extra tangenter (med tanke på rätt nummer kan vara ”noll”) och fundera på om du verkligen behöver spendera en massa extra pengar för färgbelysning.

Det är värt att notera att en mekanisk tangentbord är inte bara en stor spelverktyg; det är en fantastisk komplement till alla produktivitets installationen också. Du kan hitta ett tangentbord som kostar mer än $ 100 mycket lättare att motivera om du kan med förtroende för att det kommer att komma väl till pass varje gång du skriver något. Läs mer om vilka datortillbehör du behöver.

 

 

 

tangentbord

mekaniskt tangentbord

gaming tangentbord

trådlöst tangentbord

razer tangentbord

logitech tangentbord

steelseries tangentbord