Att köpa billiga datordelar

Har du någonsin tittat inuti en dator eller sett bilder på insidan av data delar? Alla små datordelar kan se komplicerade ut, men insidan av en dator är egentligen inte så mystisk. Den här sidan kommer att hjälpa dig att bemästra några av de grundläggande terminologierna och förstå lite mer om dator delar och vad som händer inne i en gamingdator.

Nedan kan du köpa datordelar, billigt och enkelt!

Dator Beskrivning Specs Pris
mmo amd Speldator för dig som gillar att spela MMO! BT Gaming MMO AMD Mycket prisvärd speldator för dig som gillar att spela MMOs som World of Warcraft och The Elder Scrolls Online! AMD Athlon X4-processor - 4 GB RAM-minne - AMD Radeon RX 560 4.995kr Läs mer!
fps amd Kraftfull speldator för FPS-spel! BT Gaming FPS AMD Speldator som utan problem klarar de senaste FPS-spelen, för dig med höga krav! AMD Ryzen 3-processor - 8 GB DDR4-minne - AMD Radeon RX 560 6.995kr Läs mer!
mmo intel Speldator för dig som gillar att spela MMO! BT Gaming MMO Intel Mycket prisvärd speldator för dig som gillar att spela MMOs som World of Warcraft och The Elder Scrolls Online! Intel Pentium-processor - 4 GB DDR4-minne - NVIDIA GeForce GTX1050 5.995kr Läs mer!
fps intel Kraftfull speldator för FPS-spel! BT Gaming FPS Intel Speldator som utan problem klarar de senaste FPS-spelen, för dig med höga krav! Intel Core i3-processor - 8 GB DDR4-minne - NVIDIA GeForce GTX1050 Ti 7.995kr Läs mer!
xxl gaming dator Mycket kraftfull speldator som klarar det mesta! BT Gaming XXL AMD Mycket kraftfull speldator med fyrkärnig Ryzen-processor från AMD och ett riktigt starkt grafikkort för den kräsne. AMD Ryzen 5-processor - 8 GB DDR4-minne - AMD Radeon RX 570 8.995kr Läs mer!
xxl Mycket kraftfull speldator som klarar det mesta! BT Gaming XXL Intel Snabb speldator med fyrkärnig Intel i5-processor och ett mycket kraftfullt grafikkort för den kräsne gamern! Intel Core i5-processor - 8 GB DDR4-minne - NVIDIA GeForce GTX1060 9.995kr Läs mer!
ultimate amd Extrem speldator för den ultimata upplevelsen! BT Gaming Ultimate AMD Den ultimata speldatorn med enorm kraft och ett mycket starkt grafikkort! AMD Ryzen 7-processor - 16 GB DDR4-minne - AMD Radeon RX 580 13.995kr Läs mer!
ultimate gamingdator Extrem speldator för den ultimata upplevelsen! BT Gaming Ultimate Intel Den ultimata speldatorn med enorm kraft och ett av marknadens absolut bästa grafikkort. Mängder av inställningar mm. Intel Core i5-processor - 16 GB DDR4-minne - NVIDIA GeForce GTX1070 15.995kr Läs mer!

datordelar


Köpa billiga datordelar på nätet

Om du vill köpa datordelar, är nätet det bästa stället att titta på. Och vad vi rekommenderar är den bästa platsen på nätet BilligTeknik.se. Med hundratals dator delar i lager kommer de i allmänhet ha de bästa priserna och valet mellan dem.


Hus och chassi

Huset eller datorchassi, är den del av datorn som innehåller alla datordelar som gör att datorn fungerar. I ett stationärt torn gör att huset inkluderar inte en monitor, tangentbord eller mus. Ett allomfattande datorhus hos både en monitor och de data delar som gör datorfunktionen, men inte en mus eller tangentbord. En bärbar dator inkluderar bildskärm, tangentbord, mus (eller mus alternativ) och de data delar som utgör den datorfunktionen.

 


Optisk enhet

En optisk enhet använder ljus för att läsa och skriva data. Det är den enhet du använder för att bränna CD, DVD och Blu-ray-skivor. Optiska enheter kan antingen vara spårladdnings, eller bricka lastning och finns i många olika konfigurationer. Optiska enheter ansluter direkt till moderkortet i datorn.

dator delar


Moderkort

Ett Moderkortet är datorns huvudkretskort . Det är en tunn platta som håller CPU, minne, kontakter för hårddisken och optiska enheter, expansionskort för att styra video och ljud, och anslutningar till datorns portar (t.ex. USB-portar). Moderkort ansluts direkt eller indirekt till alla andra datordelar av datorn.

 


CPU / processor

Den centrala processorenheten (CPU), även kallad en processor , är placerad inuti datorn fallet på moderkortet. Det kallas ibland hjärnan i datorn och dess uppgift är att utföra kommandon. När du trycker på en knapp, klicka med musen, eller startar ett program skickar du instruktioner till CPUn.

CPU är vanligtvis en två-tums keramiska fyrkant med en kiselchip som ligger inne. Chipet är vanligtvis ungefär lika stor som en tumnagel. CPU passar in i moderkortets CPU-sockeln , som är täckt av den värmesänka , ett objekt som absorberar värme från CPU.

En processors hastighet mäts i megahertz (MHz) , eller miljontals instruktioner per sekund; och gigahertz (GHz) , eller miljarder instruktioner per sekund. En snabbare processor kan exekvera instruktioner snabbare. Men den verkliga hastigheten på datorn beror på hastigheten på många olika dator delar och inte bara processorn. Läs mer om CPU och processor.

 


RAM (direktminne)

RAM är systemets korttidsminne . När datorn utför beräkningar tillfälligt lagrar den data i RAM tills det behövs.

Denna korttidsminnet försvinner när datorn är avstängd. Om du arbetar på ett dokument, kalkylblad eller annan typ av fil, måste du spara den för att undvika att förlora den. När du sparar en fil är data skrivs till hårddisken , som fungerar som långtidsförvaring .

RAM mäts i megabyte (MB) eller gigabyte (GB) . Den mer RAM minne du har, desto fler saker din dator kan göra på samma gång. Om du inte har tillräckligt med RAM, kanske du märker att datorn är trög när du har flera program öppna. På grund av detta, många människor lägga extra RAM till sina datorer för att förbättra prestandan. Extra Ram är kanske den mest vanliga av data delar som byggare köper.

 


Hårddisk

Den hårddisken är där din programvara, dokument och andra filer lagras. Hårddisken är långtidsförvaring , vilket innebär att data fortfarande sparas även om du stänger av datorn eller koppla bort den.

När du kör ett program eller öppna en fil, datorn kopierar en del av data från hårddiskenRAM . När du sparar en fil är data kopieras tillbaka till hårddisk . Ju snabbare hårddisk, kan snabbare datorn starta och ladda program.

delar till datorer


Nätaggregat

Ett nätaggregat i en dator omvandlar strömmen från vägguttaget till den typ av effekt som krävs av datorn. Den skickar ström genom kablar till moderkortet och andra data delar.

Om du väljer att öppna datorn fallet och ta en titt, se till att koppla datorn först. Innan du rör vid insidan av datorn bör du röra vid ett jordat metallföremål-ORa metalldel på datorhöljet-för att ladda ur eventuell statisk uppbyggnad. Statisk elektricitet kan överföras via datorkretsar, som allvarligt kan skada din maskin och andra datordelar.

 


Kylflänsar och datorfläktar

Kylflänsar är flänsförsedda block av metall, vanligtvis aluminium eller koppar, använda för att avlägsna värme från CPU snabbare. En bifogade fläkt blåser sedan denna värme bort från kylflänsen. Mer info om datorfläkt.

 


Expansions kort

De flesta datorer har expansionsplatser på moderkortet som tillåter dig att lägga till olika typer av expansionskort . Dessa kallas ibland PCI (Peripheral Component Interconnect) kort . Du kanske aldrig behöver lägga till några PCI-kort eftersom de flesta moderkort har inbyggda video, ljud, nätverk och andra funktioner.

Men om du vill öka datorns prestanda eller uppdatera kapaciteten hos en äldre dator, kan du alltid lägga till ett eller flera kort.

 


Grafikkort

Ett grafikkort är ansvarig för vad du ser på skärmen. De flesta datorer har en GPU (Graphics Processing Unit) inbyggt i moderkortet istället för att ha en separat grafikkort. Om du gillar att spela grafikintensiva spel, kan du lägga till en snabbare grafikkort till en av expansionsplatser för att få bättre prestanda. Detta är kanske den roligaste av dator delar att ha då du får en fin grafik!

 


Ljudkort

Den ljudkort-också kallas ett ljudkort-är ansvarig för vad du hör i högtalare eller hörlurar. De flesta moderkort har integrerat ljud, men du kan uppgradera till en dedikerad ljudkort för högre ljudkvalitet.


Nätverkskort

Den nätverkskortet gör att datorn kan kommunicera över ett nätverk och få åtkomst till Internet. Den kan antingen ansluta till en Ethernet- kabel eller via en trådlös förbindelse (ofta kallade Wi-Fi ). Många moderkort har inbyggda nätverksanslutningar och ett nätverkskort kan också läggas till en kortplats.

 


Bluetooth-kortet (eller adapter)

Bluetooth är en teknik för trådlös kommunikation över korta avstånd. Det är ofta används i datorer för att kommunicera med trådlösa tangentbord , möss och skrivare . Det är vanligtvis inbyggt i moderkortet eller ingå i ett trådlöst nätverkskort . För datorer som inte har Bluetooth kan du köpa en USB-adapter som ofta kallas en dongel.

 


Att bygga dator med datadelar – sammanfattning

Det finns sex dator delar som du absolut måste använda för att bygga en fungerande dator. De inkluderar:

  1. Case -Den PC fall är det som håller alla de inre dator delarna tillsammans i en struktur. Även känd som en inneslutning eller chassi.
  2. Moderkort -Den bindväv på datorn build. Varannan av de data delar kommer att knytas till eller ansluten till moderkortet på något sätt.
  3. Processor (eller CPU) -den centralenhet, som fungerar som ”hjärnan” i datorn. Detta kommer i stort sett att avgöra hastigheten på din dator. Du måste välja en CPU och ett moderkort som är kompatibla med varandra, både när det gäller tillverkare (Intel eller AMD) och CPU-sockeln själv.
  4. Minne (eller RAM) -RAM står för Random Access Memory. Detta är en viktig del av datorns funktion. Du måste välja RAM som är kompatibel med ditt moderkort RAM slots.
  5. Förvaring -Din hårddisk (HDD) eller SSD-enheten (SSD), den del av datorn som håller operativsystemet och alla dina digitala filer. SSD är mycket snabbare än hårddiskar, och rekommenderas starkt i dessa dagar, men hårddiskar är i allmänhet större och billigare.
  6. Strömförsörjning (eller PSU) -a tung liten låda som reglerar den el som går in datorn och ger ström till de enskilda datordelarna. Strömförsörjningen kommer att direkt ansluta till moderkortet, CPU (via moderkortet), lagring, och andra tilläggskomponenter som behövs.

 


Köpa datordelar extra

De är bara de datadelar du behöver för att få en dator igång. För mer komplexa bygger kan du lägga någon eller alla av dator delar:

Bildskärm, mus och tangentbord

Om du har uppgraderar från en bärbar dator, kan du inte redan har dessa. Var noga med att köpa några eller datorn kommer att bli en extremt cool utseende tegel.

Grafikkort

De flesta processorer kommer med ombord grafik som kommer att köras dagliga uppgifter bra. Men om du planerar att spela high-end PC-spel eller köra intensiva medieprogram, kommer du vill ha ett separat grafikkort som ansluts till en av PCI-Express-portarna på moderkortet.

CPU-kylare

Alla men de dyraste processorer kommer med en kylfläns och fläkt i rutan-detta är nödvändigt för att hålla den från att överhettas. Men om du planerar att använda din dator för high-end spel, eller om du vill överklocka det någon gång, men du vill en större, mer robust eftermarknad svalare . Dessa kommer i luftkylda och vattenkylda sorter. Vi pratar om att installera både lager och eftermarknads slag i nästa artikel. (Obs! Du kan också behöva ett rör av termisk pasta om du köper en eftermarknad svalare Många kylare komma med en gratis rör eller med den i förväg tillämpas, men kontrollera för att se om du behöver köpa det separat.).

Extra lagrings

Du kan lägga till så många hårddiskar eller lagringsenheter som du moderkort klarar upp till sin maximala antal SATA-portar.

DVD eller Blu-ray-enhet

Det brukade vara mer eller mindre krävs för att installera ett operativsystem, men dessa dagar de flesta användare har bytt till helt enkelt laddar upp installationsfilerna på en USB-enhet. En separat skivenhet är egentligen bara användbart om du har en hel del media fortfarande skivor (som gamla spel, filmer, musik eller fil säkerhetskopior) som du behöver för att få tillgång till ofta.

Fläkt

De flesta fall kommer med en eller två fläktar för grundläggande luftflöde, men om du menar allvar med kylning, kommer du vill använda alla tillgängliga fästpunkter . Eller kanske du vill få eftermarknads fans som inte är så högt (eller komma i svala färger). Vad du än gör, se till att få rätt storlek fläktar för ditt fall! De flesta fans är 120mm i diameter, men vissa fall kan ha 80mm eller 140mm fläkt fästen.

Köpa datordelar? – BilligTeknik.se!

Tilläggskomponenter för att köpa datordelar

Tack till PCI-E, SATA och M2 portarna på moderkortet, plus öppna platser för CD-enheter , SD kortläsare, eller ännu äldre diskettenheter kan du behöva utrymme för att lägga till mer eller mindre något till bygga. Extra USB-portar, ett ljudkort, en fläkt manager-alternativen begränsas endast av din build. Se bara till att dina tillägg kan arbeta med ditt ärende och ditt moderkort.