Grafikkort

Varje gaming dator behöver en bra grafikkort, det spelar ingen roll de andra komponenterna, är det riktig arbetshäst. Du kan ha den snabbaste CPU, lagring och minne runt och ändå sluta med en lame duck om du inte har en lämplig grafikkort. Det är slående hjärta som pumpar glödande pixlar på bildskärmen.

Hitta billigare datorer och tillbehör – BilligTeknik.se!

Dator Beskrivning Specs Pris
mmo amd Speldator för dig som gillar att spela MMO! BT Gaming MMO AMD Mycket prisvärd speldator för dig som gillar att spela MMOs som World of Warcraft och The Elder Scrolls Online! AMD Athlon X4-processor - 4 GB RAM-minne - AMD Radeon RX 560 4.995kr Läs mer!
fps amd Kraftfull speldator för FPS-spel! BT Gaming FPS AMD Speldator som utan problem klarar de senaste FPS-spelen, för dig med höga krav! AMD Ryzen 3-processor - 8 GB DDR4-minne - AMD Radeon RX 560 6.995kr Läs mer!
mmo intel Speldator för dig som gillar att spela MMO! BT Gaming MMO Intel Mycket prisvärd speldator för dig som gillar att spela MMOs som World of Warcraft och The Elder Scrolls Online! Intel Pentium-processor - 4 GB DDR4-minne - NVIDIA GeForce GTX1050 5.995kr Läs mer!
fps intel Kraftfull speldator för FPS-spel! BT Gaming FPS Intel Speldator som utan problem klarar de senaste FPS-spelen, för dig med höga krav! Intel Core i3-processor - 8 GB DDR4-minne - NVIDIA GeForce GTX1050 Ti 7.995kr Läs mer!
xxl gaming dator Mycket kraftfull speldator som klarar det mesta! BT Gaming XXL AMD Mycket kraftfull speldator med fyrkärnig Ryzen-processor från AMD och ett riktigt starkt grafikkort för den kräsne. AMD Ryzen 5-processor - 8 GB DDR4-minne - AMD Radeon RX 570 8.995kr Läs mer!
xxl Mycket kraftfull speldator som klarar det mesta! BT Gaming XXL Intel Snabb speldator med fyrkärnig Intel i5-processor och ett mycket kraftfullt grafikkort för den kräsne gamern! Intel Core i5-processor - 8 GB DDR4-minne - NVIDIA GeForce GTX1060 9.995kr Läs mer!
ultimate amd Extrem speldator för den ultimata upplevelsen! BT Gaming Ultimate AMD Den ultimata speldatorn med enorm kraft och ett mycket starkt grafikkort! AMD Ryzen 7-processor - 16 GB DDR4-minne - AMD Radeon RX 580 13.995kr Läs mer!
ultimate gamingdator Extrem speldator för den ultimata upplevelsen! BT Gaming Ultimate Intel Den ultimata speldatorn med enorm kraft och ett av marknadens absolut bästa grafikkort. Mängder av inställningar mm. Intel Core i5-processor - 16 GB DDR4-minne - NVIDIA GeForce GTX1070 15.995kr Läs mer!

bra grafikkort

Ditt grafikkort

Ett grafikkort består av dedikerat videominne (VRAM) kopplad till en grafikprocessorer (GPU). GPU hanterar alla typer av beräkningar, köra komplexa shaders och kartläggning texturer för att avgöra vad den slutliga pixlar kommer att se ut på bildskärmen. VRAM fungerar som ett höghastighetsminne pool för GPU, undvika plågsamt långsam PCIe buss som är begränsad till 16 GB / s. Däremot moderna GPU har 256GB / s eller mer av minnesbandbredd. VRAM kapacitet kan vara en faktor, eftersom om det inte är stor nog att rymma allt ett spel behov har grafikkortet för att dra data över PCIe-bussen och 4GB är det minsta vi rekommenderar generellt för nya kort.

Enkelt uttryckt, att hitta den bästa grafikkort för din budget kommer att ha störst inverkan på datorns spelupplevelse. Vi har siktas genom de nuvarande alternativen och plockat ut de bästa grafikkorten som är värda att gå i nästa PC, oavsett om det är en kunnig middle-of-the-road bygga en budget rigg, eller 4K monster.

 

Bra grafikkort

Nvidia har allt från pixeln krossa GTX 1080 Ti , till GTX 1080 och rinner ner till GTX 1070 Ti , GTX 1070 , GTX 1060 , GTX 1050 Ti och GTX 1050 . Det finns också 30.000kr Titan V , som ersätter Titan Xp som absolut snabbaste kortet, men det är inte ens tillnärmelsevis värt den enorma prisökningen under 1080 Ti.

AMD har har det 500-serien delar , som till största delen består av något högre clockspeeds förhållande till de äldre 400-serien grafikprocessorer. Alla de 400-serien och 500-serien använder AMD: s Polaris arkitektur, medan den nyare RX Vega 64 och RX Vega 56 funktion en uppdaterad arkitektur och förbättrad prestanda. Tyvärr AMD: s Vega GPUs använder mycket mer makt och har i allmänhet lägre prestanda än Nvidias konkurrerande kort. Den RX Vega 64 resultat är bra , men 18-månader gamla GTX 1080 är snabbare och använder nästan 100W mindre ström, och det kostar oftast mindre en trippel-whammy.

De flesta tidigare generation grafikkort är inte längre tillverkas, men du kan hitta begagnade / renoverade modeller. Vad som är viktigt att komma ihåg är att du inte behöver uppgradera ditt grafikkort om du inte är nöjd med dess prestanda.

 

grafik kort

Varför Uppgradera din GPU eller grafikkort?

Medan de flesta vanliga datorer levereras med en inbyggd GPU (Graphics Processing Unit), kommer videointensiv verksamhet som grafisk design, HD videoredigering, animering och PC-spel sannolikt att kräva ett dedikerat grafikkort för att ge prestanda du önskar. En mer robust grafikkort ger mer optimala grafik skärmar och snabbare uppdateringsfrekvenser för en högre nivå av realism för dina spel eller detalj i din design.

För det mesta, desto kraftfullare GPU du använder, desto bättre resultat. Föreställningen indikator på varje grafikkort identifieras genom sin modellnummer. Så i allmänhet gäller att ju högre modellnummer, desto bättre prestanda du kan förvänta sig av ditt grafikkort.

 

GPU / Video grafikkort Överväganden

Det finns många video grafikkort tillgängliga och du väljer beror till stor del på hur du vill använda den, vilka typer av PC-spel eller program du är intresserad av att använda, och hur mycket du vill spendera. Installera ett nytt grafikkort är inte en svår uppgift så länge du väljer den rätta för att passa din befintliga systemet samt dina behov.

Uppgradera din GPU kanske inte ger uppsving du hade hoppats på om du har en svag processor, en dålig bildkvalitet, otillräcklig strömförsörjning, för lite minne, för litet fall eller ens dålig kyleffekt. Av denna anledning, titta på grafik kraven i spel du vill spela, eller det program du vill köra, för att se vad som krävs eller föreslås, sedan använda det som en grund för att välja det nya kortet. Se också till att mäta för att se till att kortet du väljer vältränad i målet.

 

Hur grafikkort fungerar

Bilderna som visas på din skärm består av små prickar som kallas pixlar. Vid de flesta vanliga inställningar upplösning, en skärm över en miljon pixlar, och datorn har att besluta vad man ska göra med var och en för att skapa en bild. För att göra detta, behöver den en översättare – något att ta binärdata från CPU och förvandla det till en bild som du kan se. Om inte en dator har grafikkapacitet inbyggd i moderkortet , sker det översättnings plats på grafikkortet .

Ett grafikkort uppgift är komplex, men dess principer och komponenter är lätta att förstå. I den här artikeln kommer vi att titta på de grundläggande data delar av ett grafikkort och vad de gör. Vi kommer också att undersöka de faktorer som samverkar för att göra en snabb och effektiv grafikkort.

 

Konstavdelning

Tänk på en dator som ett företag med sin egen konstavdelning. När människor i företaget vill ha en bit av konstverk, skickar de en begäran till konstavdelningen. Konstavdelningen bestämmer hur man skapar bilden och sedan sätter den på papper. Slutresultatet är att någon idé blir en faktisk, synlig bild.

Ett grafikkort fungerar enligt samma principer. Den CPU , arbetar tillsammans med program skickar information om bilden till grafikkortet. Grafikkortet bestämmer hur man använder pixlarna på skärmen för att skapa bilden. Den skickar sedan informationen till monitorn via en kabel.

Skapa en bild av binära data är en krävande process. För att göra en 3-D bild, skapar grafikkortet först en trådram av raka linjer. Sedan det rastrerar bilden (fyller i de återstående bildpunkter). Den lägger även belysning , konsistens och färg. För snabba spel, har datorn att gå igenom denna process om sextio gånger per sekund. Utan ett grafikkort för att utföra de nödvändiga beräkningarna skulle arbetsbördan bli för mycket för datorn att hantera.

 

Fyra huvudkomponenter

Ett moderkort anslutning för data och energi
En processor för att bestämma vad du ska göra med varje pixel på skärmen
Minne för att hålla information om varje pixel och att temporärt lagra slutförda bilder
En monitor anslutning så att du kan se det slutliga resultatet
Därefter kommer vi att titta på processorn och minnet i mer i detalj.

 

Bäst grafik

Vad gör de bästa grafikkortet? För PC-spelare är det en balans mellan pris och prestanda. Grafikkortet måste kunna köra krävande spel på höga FPS och inställningar, med 1920×1080 är den vanligaste upplösningen. Men testar vi också på 2560×1440 och 4K, som blir allt populärare val, särskilt i high-end. Det bästa grafikkort ska inte kosta mer än andra kort med jämförbar prestanda och kortet bör vara tillräckligt snabb för att fortfarande utföra respektabelt två år från och med nu, även om det inte kan köra allt på max inställningar.

Grafikprestanda är inte det enda övervägandet. Kvaliteten på spelet förare och andra funktioner som stöds av kortet är viktiga. Kortets ljudnivå, strömförbrukningen och temperatur materia också. Tack och lov, nästan alla kort kör ganska tyst, även under belastning och temperaturer ligger inom acceptabla intervall som väl om Nvidia fortfarande har en fördel när det kommer till makten.

Tips för att öka grafiken i spelet

Vill du att din PC-spel att köra snabbare och smidigare, men utan att betala för privilegiet? Prova dessa tips för att öka fps innan sprita ut på ett nytt grafikkort.

(bild)

Optimera spelinställningarna

Uppdatera drivrutiner får du bara så här långt. De största vinsterna i bildrutor per sekund kommer från tweaking och göra avkall på grafikinställningar.

Helst du vill köra ditt spel på bildskärmens upplösning. För de flesta datorer som är 1920×1080; på en bärbar dator är det sannolikt att vara 1366×768. För att ta reda på din bildskärmens upplösning genom att högerklicka på skrivbordet i Windows 7, 8 eller 10 och klicka på ‘Skärmupplösning’. I tidigare versioner, klicka på ‘Properties’ i stället.

Den högsta valbara upplösning ska berätta upplösning och bör säga ‘rekommenderade’. Du kan också söka på Google efter bildskärmens märke och modell om du fortfarande osäker.

Sänkning upplösningen bör ge dig fler bilder per sekund, men inte justera upplösningen här. Istället lägger din valda spel och leta efter inställningar grafik. Här kan du ändra upplösningen och många andra inställningar.

Anti-aliasing är en inställning för att se upp för. AA jämnar ut ojämna linjer, men medför en prestandaförlust. Vanligtvis ser du ett reglage, men det kan vara bara en siffra, såsom 2x, 4x 8x etc.

Grafiska inställningar

Försök först att inaktivera AA helt och hållet och se hur ditt spel spelas. Om det är tillräckligt snabb, kan du aktivera AA igen på den lägsta inställningen och successivt öka den tills du hittar den bästa balansen mellan kvalitet och prestanda.

Samma känsla gäller för de flesta andra grafiska inställningar, inklusive draw avstånd och skuggor. Ljuseffekter, inklusive skuggor, tenderar att vara riktiga prestanda avlopp, så om du kan leva med grundläggande effekter, kan du göra skillnaden mellan ett spel som är ospelbara och spelbara.

I huvudsak är det en process av trial and error. Om inte, det vill säga, kan ditt grafikkort drivrutiner optimera varje spelets inställningar för att fungera bra med hjälp av hårdvara som finns tillgänglig. Till exempel Nvidia-kort i vårt test dator har förare som kan göra just detta.

 

Använd optimeringsprogram

Massor av program körs i bakgrunden i Windows, och de använder resurser inklusive minne och CPU-tid. Du kan använda PC optimering verktyg för att säkerställa att det inte finns några onödiga processer som körs som kan hämma spelprestanda. Du kan också rensa ut temporära filer och defragmentera hårddisken (inte göra detta på en SSD men).

Windows innehåller några optimeringsverktyg, men du kan också prova Razer Cortex , som gör mycket av det hårda arbetet för dig, och är kompatibel med Windows 7, 8 och 10.

Om du har Windows 10, bör du se till att installera Creators Update , släpptes i april 2017. Detta inkluderar ett spelläge funktion som prioriterar datorns resurser på vad spel du spelar, delegera bakgrunden uppgifter till specifika CPU-kärnor för en övergripande prestandaökning.