Ljudkort

Det är frågan på allas sinnen: Datorn kan producera ganska bra ljud utan att du behöver spendera en krona på ny hårdvara, så varför i helsike vi förespråkar gör just detta? Eftersom du får mycket bättre kvalitet med hjälp av en valfri add-on ljudkort-och det är det enda sättet att undvika nedsatt ljud från Blu-ray-film skivor . Följande är allt du behöver veta om dessa praktiska tillbehör. Läs mer om billiga dator delar.

Hitta billigare datorer och tillbehör – BilligTeknik.se!

Dator Beskrivning Specs Pris
mmo amd Speldator för dig som gillar att spela MMO! BT Gaming MMO AMD Mycket prisvärd speldator för dig som gillar att spela MMOs som World of Warcraft och The Elder Scrolls Online! AMD Athlon X4-processor - 4 GB RAM-minne - AMD Radeon RX 560 4.995kr Läs mer!
fps amd Kraftfull speldator för FPS-spel! BT Gaming FPS AMD Speldator som utan problem klarar de senaste FPS-spelen, för dig med höga krav! AMD Ryzen 3-processor - 8 GB DDR4-minne - AMD Radeon RX 560 6.995kr Läs mer!
mmo intel Speldator för dig som gillar att spela MMO! BT Gaming MMO Intel Mycket prisvärd speldator för dig som gillar att spela MMOs som World of Warcraft och The Elder Scrolls Online! Intel Pentium-processor - 4 GB DDR4-minne - NVIDIA GeForce GTX1050 5.995kr Läs mer!
fps intel Kraftfull speldator för FPS-spel! BT Gaming FPS Intel Speldator som utan problem klarar de senaste FPS-spelen, för dig med höga krav! Intel Core i3-processor - 8 GB DDR4-minne - NVIDIA GeForce GTX1050 Ti 7.995kr Läs mer!
xxl gaming dator Mycket kraftfull speldator som klarar det mesta! BT Gaming XXL AMD Mycket kraftfull speldator med fyrkärnig Ryzen-processor från AMD och ett riktigt starkt grafikkort för den kräsne. AMD Ryzen 5-processor - 8 GB DDR4-minne - AMD Radeon RX 570 8.995kr Läs mer!
xxl Mycket kraftfull speldator som klarar det mesta! BT Gaming XXL Intel Snabb speldator med fyrkärnig Intel i5-processor och ett mycket kraftfullt grafikkort för den kräsne gamern! Intel Core i5-processor - 8 GB DDR4-minne - NVIDIA GeForce GTX1060 9.995kr Läs mer!
ultimate amd Extrem speldator för den ultimata upplevelsen! BT Gaming Ultimate AMD Den ultimata speldatorn med enorm kraft och ett mycket starkt grafikkort! AMD Ryzen 7-processor - 16 GB DDR4-minne - AMD Radeon RX 580 13.995kr Läs mer!
ultimate gamingdator Extrem speldator för den ultimata upplevelsen! BT Gaming Ultimate Intel Den ultimata speldatorn med enorm kraft och ett av marknadens absolut bästa grafikkort. Mängder av inställningar mm. Intel Core i5-processor - 16 GB DDR4-minne - NVIDIA GeForce GTX1070 15.995kr Läs mer!

gamingljud

 

Kompromissa inte Blu-ray ljud

Vi kommer att ta itu med Blu-ray fråga först, eftersom det är en många människor inte är medvetna om. En speldator utrustad med en Blu-ray-enhet är en övertygande plattform för att titta på Hollywood-filmer i high-definition (HD). Det finns bara ett problem: Blu-ray-skivor är kopieringsskyddade av AACS-teknik. Förkortningen står för Advanced Access Content System, och det säger att både ljud och video segment på kommersiellt producerade Blu-ray-skivor måste spelas tillbaka genom vad som kallas en ”skyddad väg”, så att pirater inte kan avlyssna signalerna och göra bit perfekt exemplar.

De flesta någon grafikkort som arbetar under Windows kan ge den skyddade vägen som behövs för HD-video sidan av Blu-ray-ekvationen, men datorindustrin aldrig gav mycket tanke åt att hantera ljudsidan. Som ett resultat, de allra flesta av dagens system är oförmögna att spela upp Blu-ray-ljudspår på högsta trohet att formatet tillåter: Upp till 7.1 kanaler med en samplingshastighet på 96 kHz med 24-bitars upplösning och upp till 5.1 kanaler en samplingshastighet på 192 kHz med 24-bitars upplösning. Om du tror att cd-skivor låter bra, anser att de är kodade med en samplingshastighet på bara 44,1 kHz med endast 16-bitars upplösning.

(bild)

 

Ljudkort för spel

Spelutvecklare har inklusive surround-ljudeffekter i sina titlar nästan lika länge som Hollywood har, men du kommer inte att höra dem om du litar på datorns inbyggda ljudlösning. Creative har traditionellt ledde fältet på denna marknad, licensiering deras EAX positionsljudeffekter till spelutvecklare som använder tekniken för att skapa spel som låter lika bra som de ser ut. Den senaste inkarnationen är EAX 5.0.

Med hjälp av positionsljudeffekter, kan en spelutvecklare att skapa ljud som rör sig i ett tredimensionellt utrymme runt huvudet för att fördjupa dig i händelsernas centrum. BioShock , Battlefield 2142 , och Mass Effect är bara några av de spel som är beroende av EAX-teknik. Spela spel som skryter positionsljudeffekter är ännu mer spännande än att titta på en film med en surround-sound soundtrack.

ljudkort

Eftersom EAX är en egen teknik, det enda sättet att få full nytta av det är med en ljudlösning som bygger på Creative Sound Blaster X-Fi chip. Creative har en lång förteckning över sådana produkter, allt från X-Fi Go! ($ 49), en USB-ljudlösning som fungerar på alla bärbara eller stationär dator , till omsorgsfullt namngivna Sound Blaster X-Fi Titanium Fata1ty Pro (149 $), som du installerar i din stationära datorns PCI Express-kortplats. Där X-Fi Go är begränsad till en enda mic ingång och en hörlursutgång, den Fata1ty Pro innehåller en full uppsättning av fyra 1/8 tum analoga stereoutgångar som gör den i stånd att driva en flerkanalig ljudsystemet (antingen själv -drivna högtalare eller en A / V-mottagare), plus digitala in- och utgångar.

 

Förstå Ljudkort

Det bästa sättet att utvärdera ett ljudkort är att lyssna det, men det är nästan omöjligt för de flesta konsumenter att göra utan att först köpa enheten. Eftersom du kommer troligen att behöva förlita sig på tillverkarens spec ark, här är en snabb översikt över vad alla dessa siffror betyder.

  • Dynamic Range : Här beskrivs kortets förmåga att representera ett brett spektrum av instrumentala och vokala klangfärger. Mäts i decibel, kan de bästa korten leverera dynamiska omfånget av 109 dB eller bättre.
  • Frequency Response: Detta mäter olika ljudsignaler att kortet kan producera. Den genomsnittliga mänskliga örat är i stånd att urskilja ett spektrum av ljud som sträcker sig från 20Hz i den lägre delen till 20 kHz vid den höga änden. Ett bra ljudkort bör kunna producera ljud över hela detta område.
  • Total harmonisk distorsion + brus: Interiören i en dator är en hård miljö för en ljudenhet. Bättre ljudkort skydda sina komponenter från andra elektroniska enheter i chassit för att minska risken för brus och distorsion förorenar audiosignalvägen. Spec är noterad som en procentandel av den ursprungliga signalen, och de bästa korten kommer att ha utgångs THD + N tal nära noll (t.ex., 0,0004 procent).
  • Signal-till-brus-förhållande: Detta spec mäter förhållandet mellan effekten hos den önskade signalen och kraften i oönskat bakgrundsbrus. Ju högre förhållandet, mätt i decibel, den mindre märkbar bakgrundsbruset. Leta efter detta nummer för att vara 105dB eller högre.

Som ni kan se, är ett PC-ljudkort ett välkommet och rekommenderade investeringar. Beväpnad med ovanstående kunskap, bör det inte vara svårt att välja en som slår en positiv ackord.

 

Byta ljudkortet

Om du inte lyckas lösa problemet själv genom att följa instruktionerna ovan, det finns en god chans att ljudkortet är antingen defekt eller inte är kompatibla med din hårdvara / mjukvara. Om så är fallet, bör du ta det tillbaka till butiken omedelbart och låt garantin göra resten.

I det fall att kortet faktiskt fungerar korrekt men kompatibiliteten är problemet, kommer din hårdvaruleverantör sannolikt vara villig att låta dig slå ett annat ljudkort som fungerar på rätt sätt med ditt system.

 

Om du har köpt en begagnad ljudkort eller en som inte omfattas av någon form av garanti av någon anledning, skulle det vara en bra idé att ha det granskas av en professionell. Vanligtvis, IT-tjänster inte ut mycket för diagnostik, men faktiska reparationer är en annan historia.

Om det kommer till att ljudkortet behöver repareras, kommer räkningen sannolikt vara nära till priset av en helt ny. I så fall är det lämpligt att helt enkelt göra just det – köpa ett nytt ljudkort, som att reparera en gammal kommer knappast att vara värt det.

Det bästa ljudkortet

Även om det är definitivt dyrt, Asus STX II tjänar titeln bästa ljudkortet på denna lista. Det kommer inte att lämna någon vilja, eftersom det är väl lämpad för spelare och audiofiler lika.

Det använder banbrytande teknik för att ge bästa möjliga ljudupplevelse, och med extra anpassningsmöjligheter på toppen av det. Det stöder fullt 7.1 surround konfigurationer och föraren frågor är inte så utbrett som med några andra ljudkort på denna lista.

I slutändan, om du har en uppsättning av high-end högtalare som du vill dra ut det mesta av, då STX II passar perfekt för jobbet. Allt som allt, när det gäller prestanda, är det bästa ljudkortet på denna lista.

Bäst Budget Ljudkortet

Vad gäller de som har att göra på grund med en begränsad budget, men du vill spendera dina surt förvärvade pengar på något som är värt det – och Asus Xonar DS är det perfekta kortet för jobbet.

Det ger hög ljudkvalitet och har fullt stöd för 7.1-surround. Om du inte tänker på att använda riktiga 7,1 surround, och skulle gå med en 5,1 eller stereo-konfiguration i stället finns det ännu billigare varianter av denna ljudkortet för att passa dina behov.

Återigen, detta är inte en förstklassig Hi-Fi ljudkort och det är känt för att ha kompatibilitetsproblem, men när det gäller förhållandet pris och kvalitet, det helt enkelt inte bli slagna.

 

ljudkort

usb ljudkort

externt ljudkort