Nätaggregat

Även om det är en eftertanke för de flesta byggare, är nätaggregat dator faktiskt en av de viktigaste delarna av ett bygge. Plocka en kvalitet strömförsörjning kan betyda skillnaden mellan en väl köra systemet och en som lider av krascher och startproblem. Ännu värre, kan billiga generiska modeller bokstavligen explodera i eld, med resten av datorn med det.

Hitta billigare datorer och tillbehör – BilligTeknik.se!

Dator Beskrivning Specs Pris
mmo amd Speldator för dig som gillar att spela MMO! BT Gaming MMO AMD Mycket prisvärd speldator för dig som gillar att spela MMOs som World of Warcraft och The Elder Scrolls Online! AMD Athlon X4-processor - 4 GB RAM-minne - AMD Radeon RX 560 4.995kr Läs mer!
fps amd Kraftfull speldator för FPS-spel! BT Gaming FPS AMD Speldator som utan problem klarar de senaste FPS-spelen, för dig med höga krav! AMD Ryzen 3-processor - 8 GB DDR4-minne - AMD Radeon RX 560 6.995kr Läs mer!
mmo intel Speldator för dig som gillar att spela MMO! BT Gaming MMO Intel Mycket prisvärd speldator för dig som gillar att spela MMOs som World of Warcraft och The Elder Scrolls Online! Intel Pentium-processor - 4 GB DDR4-minne - NVIDIA GeForce GTX1050 5.995kr Läs mer!
fps intel Kraftfull speldator för FPS-spel! BT Gaming FPS Intel Speldator som utan problem klarar de senaste FPS-spelen, för dig med höga krav! Intel Core i3-processor - 8 GB DDR4-minne - NVIDIA GeForce GTX1050 Ti 7.995kr Läs mer!
xxl gaming dator Mycket kraftfull speldator som klarar det mesta! BT Gaming XXL AMD Mycket kraftfull speldator med fyrkärnig Ryzen-processor från AMD och ett riktigt starkt grafikkort för den kräsne. AMD Ryzen 5-processor - 8 GB DDR4-minne - AMD Radeon RX 570 8.995kr Läs mer!
xxl Mycket kraftfull speldator som klarar det mesta! BT Gaming XXL Intel Snabb speldator med fyrkärnig Intel i5-processor och ett mycket kraftfullt grafikkort för den kräsne gamern! Intel Core i5-processor - 8 GB DDR4-minne - NVIDIA GeForce GTX1060 9.995kr Läs mer!
ultimate amd Extrem speldator för den ultimata upplevelsen! BT Gaming Ultimate AMD Den ultimata speldatorn med enorm kraft och ett mycket starkt grafikkort! AMD Ryzen 7-processor - 16 GB DDR4-minne - AMD Radeon RX 580 13.995kr Läs mer!
ultimate gamingdator Extrem speldator för den ultimata upplevelsen! BT Gaming Ultimate Intel Den ultimata speldatorn med enorm kraft och ett av marknadens absolut bästa grafikkort. Mängder av inställningar mm. Intel Core i5-processor - 16 GB DDR4-minne - NVIDIA GeForce GTX1070 15.995kr Läs mer!

datorns nätagregat

Varje build kommer att ha sin egen unika kraftbehov, men i allmänhet det hela handlar om att två saker: total effekt, och järnväg specifik effekt. Generellt wattal handlar om hur mycket totala effekten ett system behöver för att fungera. Det finns flera strömförsörjnings räknare på nätet som kan bidra till att fastställa dina behov, även om vissa av dem uppdateras oftare än andra. Det viktigaste att komma ihåg om du ifrågasätta hur mycket kraft du behöver är att överdimensionerade enheter kan lätt strömunderdimensionerade system, men inte tvärtom, så det är bäst att sikta högt och överskridande. Dimensionerade nätaggregat för dator kan också vara användbart på vägen om du planerar att uppgradera ditt system, eftersom de kan undvika behovet av att köpa en nyare, större enhet. Här kan du läsa om att köpa datordelar.

 

Specifik effekt

Rail specifika effekten är ett mått på hur mycket makt vissa komponenter i ett uppbyggnads oavgjort från elnätet. Oftare än inte, detta gäller vanligtvis hur mycket makt stora komponenter som grafikkort dra ur strömförsörjningen huvud + 12V järnväg. För de flesta vanliga bygger med en eller två mellanklass grafikkort, detta är oftast inte mycket av en oro. Men byggare med high-end grafikkort eller som planerar att överklockning hänvisas till tillverkarens specifikationer för hur mycket kraft ett visst kort behov och sedan dubbelkolla att strömförsörjningen de är intresserade av är upp till uppgiften.

 

Nätaggregat dator

Nätaggregat dator också ofta rankade när det gäller deras effektivitet, med enheter högre kvalitet certifierade vid högre  80 PLUS  ratingnivåer. Dessa effektivitets betyg möjliggör Toms Hardware läsare att ta ett liknande systemkonfiguration från en av våra byggen, läsa vägguttag effektuttaget som vi rapporterar och sedan beräkna den nödvändiga uteffekten genom att en av de 80 PLUS effektivitet betyg. Till exempel, en ansamling som drar 647 W från vägguttaget och som har en effekt på 85% verkningsgrad kommer att behöva en 550 W-rankade enheten (647W x 0,85). Därifrån om du lägger lite extra kapacitet för USB-drivna kringutrustning och framtida uppgraderingar driv bör en hög kvalitet 600W enhet göra jobbet.

Trots vanliga missuppfattningar, strömförsörjning och moderkort faktorer har nästan ingenting att göra med varandra. ATX moderkort formfaktor hänvisar till sin storlek snarare än hur det trådbundna och ATX-standarden för nätaggregat dator hänvisar till vad anslutningar erbjuds och hur mycket ström de kan hantera. ATX-kompatibla nätaggregat dator finns i flera storleksnormer som inkluderar PS / 2, PS3, SFX, TFX, och andra mindre vanliga proprietära format.

 

Formfaktorer

Strömförsörjning formfaktorer
Typ PS / 2 PS3 SFX * TFX
Höjd 5,875″ 5,875″ 2,50″ 70 mm
Bredd 3,375″ 3,375″ 5,00″ 85 mm
Djup 5,625″ 4,00″ 4,00″ 175 mm

Ofta felaktigt kallad ”ATX” PS / 2 strömförsörjning formfaktor är en överföring från 1980-talet, långt innan ATX standarden kom. Dess höjd och bredd, tillsammans med dess monteringsmönster, fortsätter att användas idag i nästan alla full torn och mid-tower ATX-system, liksom många microATX och även vissa mini-ITX-system. En sak att tänka på är att många av dagens hög kapacitet enheter ofta överskrider PS / 2-standarden när det gäller djupet och kanske inte passar i varje fall avsedd för PS / 2 nätaggregat. Därför är det oftast värt att hänvisa till storleksbegränsningar som anges i ett visst fall tillverkarens webbplats, så det finns inga överraskningar.

nätaggregat dator

Välja rätt nätaggregat för din gaming dator

Det finns ingen enda, universell regel för att välja en högkvalitativ strömförsörjning. Trots olika indikatorer ger indicier på PSU kvalitet och några riktlinjer är generellt användbara.

Först alltid köpa ett nätaggregat från en ansedd tillverkare och leta efter recensioner av det innan du köper. Undvik billiga, generiska nätaggregat gaming dator, som tenderar att vara undermåliga. Leta efter ansedda varumärken som erbjuder fasta garantier och support. Corsair, Seasonic och Antec finns tre tillverkare med rykte för att producera högkvalitativa nätaggregat, men även de kan erbjuda några blindgångare bland alla dubbar. Gör dina läxor!

Större och tyngre enheter är att föredra framför ynkliga, lätta modeller. Högre kvalitet nätaggregat dator använder nästan alltid större och bättre kondensatorer, drosslar och andra interna komponenter, och de kommer utrustade med större kylflänsar för överlägsen värmeavledning, som alla leder till mer vikt. Större kylfläktar, vilka typiskt rör sig mer luft samtidigt som mindre buller än mindre fläktar, är en annan plus.

 

Allt om output

Tillverkarna lista vanligtvis sina nätaggregat dator effekt i watt. En högre-watts PSU kan leverera mer effekt. Stationära nätaggregat har en uteffekt gradering av från 200 watt till 1800 watt (för ultrahög-end, entusiast klassens produkter). Effektklasser högre än som skulle överstiga kapaciteten hos ett typiskt 15-ampere eluttag. Det viktiga nummer här är en för ihållande eller kontinuerlig effekt, inte en för toppeffekt. De flesta nätaggregat kan fungera på toppeffekt endast korta perioder.

Helst din enhet kommer levererar massor av kraft till dina komponenter och erbjuder några extra utrymme om du vill bifoga ytterligare komponenter senare. De flesta nätaggregat dator slå sina toppeffektivitetsnivåer med belastningar i intervallet 40 till 80 procent. Att bygga till cirka 50 till 60 procent av en PSU kapacitet är lämpligt för att uppnå maximal effektivitet och ändå lämna utrymme för framtida expansion.

 

En effektiv PSU är en bättre PSU

Ett nätaggregat dator effektivitet rating är viktigt eftersom högre effektivitet enheter tenderar att ha bättre komponenter, slösa mindre ström, och genererar mindre värme-vilka alla bidrar till mindre fläktljud. Ett kraftaggregat med en verkningsgrad på 80 procent ger 80 procent av dess märkeffekt som strömmen till systemet, samtidigt förlora den andra 20 procent som värme.

Leta efter enheter med ”80 Plus” certifiering. Även om certifieringsprocessen är inte särskilt stränga, är 80 Plus-certifierade enheter bekräftades vara minst 80 procent effektiv; och 80 Plus har nivåer för ännu mer effektiva enheter, inklusive 80 Plus Bronze, silver, guld, platina och titan certifieringar. Nätaggregat i de högre certifieringsnivåer tenderar att befalla mycket höga priser, dock. Genomsnittlig användare med genomsnittliga behov bör nog hålla sig till den enkla 80 Plus eller 80 Plus Bronze nivå om de hittar en särskilt saftig del på en silver- eller guld PSU.

 

Kabeldragning

Ett annat övervägande är kablage. Nätaggregat finns med trådbunden kablar, med delvis modulära kablar, eller med fullt modulär kablage. I modulära nätaggregat, kan du lägga till eller ta bort kablar från PSU som behövs för att undvika fall röran.

Tekniskt sett är ett nätaggregat med hard-wired kablage optimal eftersom det kräver inga ytterligare anslutningar mellan enhetens interna kretskort och kontakten som i slutändan kommer att anslutas till en av dina komponenter. Ena änden av kabeln är lödd till PSU PCB och den andra änden slutar i en standardkontakt, utan avbrott i raden. När du införa en ytterligare förbindelse mellan PSU och dina komponenter-as händer med modulära nätaggregat-du lägga till mer motstånd och en annan potentiell point of failure i linje; och varje ökning i motstånd leder till förlorad effektivitet.

Som sagt, det ytterligare motstånd är normalt minimal och inte en orsak till oro för de flesta användare. Samtidigt modulära kablar förenklar hålla insidan av ditt fall fin och ren-bara inte ansluta några överflödiga kablar för att hålla röran nere. De flesta människor föredrar modulära nätaggregat dator, även om de kostar lite mer än icke-modulär modeller.