Förbättra din View

Oavsett om du är en seriös PC spelare eller en avslappnad efter timmar krigare, kan din hårdvara betyda skillnaden mellan seger och nederlag. För att få ut det mesta av den senaste first-person shooter (FPS), Sport, Racing och andra spel snabb action, du behöver inte bara en gaming PC med en kraftfull grafiklösning, behöver du också en monitor som kan visa åtgärden utan att utsätta dig för suddiga bilder, flimmer, tårflöde, och andra rörelseartefakter. I den här guiden kommer vi att hjälpa dig att välja en display som ger dig en fördel gentemot dina motståndare samtidigt leverera en jämn, uppslukande spelupplevelse. Vi lyfta fram faktorer att tänka på när man väljer en spelmonitor och ge våra nuvarande favoriter.

Panelstorlek och upplösning

När det gäller spel bildskärmar är större nästan alltid bättre. Om du har i rummet, ger en 27-tums skärm massor av fastigheter och ger möjlighet att gå längre än full HD, som ger en maximal upplösning på 1920 med 1080. Många nyare 27-tums modeller är breda, Quad High-Definition (WQHD) övervakar med maximal upplösning av 2560 med 1440 pixlar. Ju högre antal pixlar ger mycket skarpare bilder än full HD, men du behöver en någorlunda kraftfull grafikmotor för att spela de senaste spelen på högre upplösning, särskilt om du har alla effekter aktiverade. Om utrymme på skrivbordet är ett problem, det finns gott om 24-tums skärmar där ute, men du kommer att begränsas till 1920-by-1080 upplösning.

Om du har massor av utrymme och pengar är inget objekt, ännu större skärmar finns tillgängliga. En 30-tums 4K eller Ultra-High-Definition (UHD) monitor kommer att leverera en fantastisk bild med en fantastisk 3840-by-2160 upplösning, kan du gå ut allt med en 34-tums ultrabred bildskärm med eller utan en böjd panel , eller så kan du välja något ännu större (vi har testat skärmar upp till 38 inches). Ultrabred monitorer har vanligtvis en 21: 9-format (i motsats till den vanliga 16: 9), och erbjuder ett mycket bredare synfält än en vanlig widescreen monitor, men de tar upp mycket utrymme. En böjd-panel ultrabred bildskärm har bara nog av en kurva för att få dig att känna lite närmare till åtgärden.

Panelteknik för din gaming dator!

Det finns flera displaytekniker du kan hitta användas i en spelmonitor för gaming dator, och alla har sina plus och minus. Twisted Nematic (TN) paneler är den mest prisvärda och är populära bland gamers eftersom de erbjuder snabb pixelsvarstider och uppdateringsfrekvenser, men de är benägna att färgväxling när de ses från en vinkel. Vertikal Justering (VA) skärmar är kända för sin höga nativ-kontrastförhållande, robusta färger, samt förmågan att visa djup svärta, men de är också kända för att producera märkbara spökbilder effekter, som kan skada spelprestanda. In-Plane Switching (IPS) paneler ger den bästa all-around färgkvalitet, stark gråskala prestanda och bred tittvinkel, men de kan inte matcha pixelsvaret för TN-paneler och är föremål för rörelseartefakter.

Responstid och uppdateringsfrekvens

Gaming bildskärmar bör ha en snabb pixel respons och hög uppdateringsfrekvens. Den vanligast använda pixelsvar spec är grå till grå, som mäts i millisekunder (ms) och betyder den tid det tar en pixel att övergången från en nyans av grått till en annan (ett fåtal företag fortfarande använda äldre svart-till-vit mått). En låg svars pixel bidrar till att eliminera utsmetning av rörliga bilder och ger en jämnare helhetsbild än en högre svars pixel. En grå-till-grå svar på 2ms eller mindre är perfekt, men även en 4ms grå-till-grå svaret är normalt tillräcklig för spel.

uppdateringsfrekvens för paneler

En bildskärmens uppdateringsfrekvens avses den tid (per sekund) som krävs för att rita om hela skärmen och mäts i hertz (Hz). De flesta LCD-skärmar har en 60 Hz uppdateringsfrekvens, vilket innebär att skärmen uppdateras 60 gånger per sekund, men snabbt rörliga bilder kan vara suddiga på denna uppdateringsfrekvens, eller panelen kan lida av screen tearing, en artefakt som inträffar när bildskärmen visar bitar av två eller flera skärmen drar samtidigt. Leta efter en display med en 120 Hz eller högre uppdateringsfrekvens, som inte bara bidrar till att minska oskärpa och eliminera rivning, men är ett krav för aktiv 3D-teknik.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *