Datorhögtalare

Köpråd

2,0 vs. 2,1: En 2,0-system (två kanaler, ingen subwoofer) innefattar kompakt, vänster och höger högtalare med förstärkaren inrymd inuti en av dessa högtalare. Ett 2,1-system (två kanaler plus en subwoofer) använder vanligtvis ännu mindre vänster och höger högtalare, som kallas satelliter , för högre frekvenser, tillsammans med en större högtalare / förstärkare komponent som sitter under skrivbordet och producerar lägre frekvenser. En 2,1-system kallas ofta en subwoofer / satellit, eller sub / sat , systemet.

Hitta billigare datorer och tillbehör – BilligTeknik.se!

(table)

De största skillnaderna mellan de två typerna av system avser storlek och basprestanda. En 2,0-system tar i allmänhet mindre plats totalt – bara två, i allmänhet små, fläckar på skrivbordet. Med en 2,1-system, är de lägre frekvenserna hanteras av subwoofer, som tillåter satelliterna att vara ännu mindre; att subwoofer / förstärkarenhet, men ofta tar upp en stor del av utrymmet i skrivbordet.

Den stora fördelen med att stora subwooferenhet är att en 2,1-system i allmänhet kan återge lägre frekvenser-en egenskap som kallas bas förlängning –and ge mer kraftfull bas än de mindre förare av ett system utan en subwoofer. (Det följer även att ju större bashögtalare [s] i ett högtalarsystem, desto bättre – eller åtminstone den mer kraftfulla -. Basen prestanda)

 

Studiomonitorer dator högtalare

En variant av 2,0 system är studiomonitorer, som i huvudsak drivs bokhyllehögtalare utformade för användning i inspelning och produktionsstudior. Studiomonitorer tenderar att vara mycket skrymmande än traditionella 2,0 datorhögtalare och kompakta satelliter som används i de flesta 2.1-system. Men att större storlek låter dem värd större bashögtalare som ger ordentlig basåtergivning utan behov av en subwoofer.

 

Specifikationer och ljudkvalitet för bra datorhögtalare

Ignorera tillverkarens specifikationer – särskilt frekvenssvarsnummer. Det finns ingen standardtestmetodik för talare och många leverantörer överdriver sina specifikationer – ofta enorm så – vilket gör dem i huvudsak värdelös. Med mycket få undantag, kan du inte lita på dessa siffror att berätta något om ett systems ljudkvalitet. Använd i stället dina öron; om du inte kan provspela ett system person. En bra högtalarsystem ger god balans mellan diskant (övre), mellanregister, och bas (lägre) frekvenser, producerar fylligt ljud samtidigt som detalj.

Även om det inte svårt att hitta en uppsättning högtalare som ger njutbara detaljer och mellanregisterfrekvenser, är kvalitet bas en större utmaning. Högtalare (inklusive subwoofers) som använder små förare helt enkelt inte kan återge de lägsta anteckningar. I ett försök att ge intryck av basprestanda, många leverantörer justera sina högtalare för att pumpa ut framträdande övre basfrekvenserna. Detta tillvägagångssätt lägger till några punsch, men det kan också göra högtalarna låter dånande eller thumpy – en egenskap som blir trött över tiden. Om djup, kontrollerad bas är viktigt för dig, behöver du högtalare med relativt stora bashögtalare. Annars överväga en uppsättning av högtalare som avstår de lägsta frekvenserna helt till förmån för exakt ljud i resten av ljudspektrat.

 

Ingångar

Vissa talare har bara en enda ljudanslutning, vilket begränsar dig till att lyssna på ljud från datorn. Om du vill lyssna på andra ljudkällor, leta efter ett system med ytterligare ingångar; dessa dagar, många talare erbjuda minst en andra audioingång (helst inom räckhåll för enkel åtkomst – inte under skrivbordet) för att ansluta en iPod, iPhone eller annan källa.

 

Kontroller

De mest grundläggande system har inga kontroller av sina egna, du ansluter datorn och sedan justera ljudvolymen med hjälp av datorns egen volymkontroller. Vi föredrar system som ger sin egen volymkontroll; ännu bättre, många system kan du justera bas och diskant för att finjustera ljudet för just din lyssningsmiljö. Om högtalarna du funderar inkludera sådana kontroller, vara säker på att de är lätta att nå: till vänster eller höger högtalare eller satellit, eller på en kontrolldosan eller fjärrkontrollen, snarare än på baksidan av en subwoofer under skrivbordet.

 

Utseende

Även utformningen av en uppsättning högtalare får inte vara viktigt för alla, kom ihåg att du kommer att titta på de högtalare när du sitter vid datorn, så du måste vara nöjd med vyn. Å andra sidan, vad som ser glänsande och elegant i officiella PR skott kan se plasticky och drar till sig damm och fingeravtryck i verkliga världen använder; vad som ser fantastisk på första kan se granna eller klibbig efter några veckor (eller i ett år eller två när den flashiga designen är daterad).

 

Pris

I viss utsträckning, desto mer du betalar för en uppsättning högtalare, desto bättre ljudkvalitet eller fler funktioner du får – eller både och. Lyckligtvis, högtalare är bland de mest kraftigt rabatterade datortillbehör. Så se till att shoppa runt; din budget kan få dig mer än du tror.

 

Rekommenderade och bästa datorhögtalare

Om du kan audition högtalarna innan du köper, ta med en mängd din favoritmusik och ta din tid; medan en butik är inte en idealisk miljö för att testa, det är bättre än ingenting och det kan låta dig skilja bra från uppenbarligen dåligt. För att hjälpa dig att begränsa dina val, eller ytterligare filtrera dina alternativ, här är några av våra senaste topprankade högtalarsystem.

 

Creative GigaWorks T40 Series II

(Macworld betygsatt 4 av 5 möss) är ett mångsidigt 2.0-högtalarsystem som ger beröm ljudkvalitet – inklusive överraskande bra basåtergivning med tanke på systemets storlek – och en attraktiv design till ett bra pris. Lägga till T40 överklagande finns flera ingångar, en jack för att ansluta Creatives egna iPod-docka, och separata bas- och diskantkontroller.

 

M-Audio Studiophile AV 40

(Macworld betyget 4,5 av 5 möss) erbjuder en smak av studiomonitor prestanda och funktioner för endast $ 200 . Det utklassar de traditionella 2.0 datorhögtalarna vi har testat, och även rekord många 2.1-system när det gäller ljudkvalitet (även om det inte kan konkurrera med ett bra 2,1-system vid lägre frekvenser). Det ger också ovanliga flexibilitet tack vare tre ingångar, en bekväm hörlursuttag, och användningen av standardhögtalarkablarna.

 

Harman Kardon Sound II

(Macworld betygsatt 4 av 5 möss) har funnits en bra många år. Men på en marknad där produkterna sällan pågå ett år, det faktum att Sound II finns fortfarande säger en hel del om systemets uthållighet. Den Sound II har inte alla funktioner – flera ingångar, diskant och bas kontroller, ett hörlursuttag – av vissa andra datorhögtalare, men dess utseende är fortfarande slående och systemet ger mycket bra ljudkvalitet för priset. Om din smak luta mot tydlig diskant detalj med någon bas effekt, är detta system är värt en lyssna. Fler tillbehör hittar du här.

 

Razer Mako datorhögtalare

(Macworld betyget 4,5 av 5 möss) 2,1 högtalarsystem är dyr, men det finns stora, stort ljud – inklusive enastående basåtergivning – som imponerar från var som helst i rummet. Vi älskade också sin unika beröringskänsliga kontrolldosan. Den Mako auktoritativa ljud närvaro rad användbara funktioner, imponerande byggkvalitet och unika design gör det en enastående system.

 

 

datorhögtalare

dator högtalare

trådlösa datorhögtalare

logitech datorhögtalare

bra datorhögtalare

bästa datorhögtalare