Datorskärm

Hur planerar du att använda bildskärmen? Svara på den frågan, och du kommer att vara på god väg att hitta en som är perfekt för dig.

Hitta billigare datorer och tillbehör – BilligTeknik.se!

Dator Beskrivning Specs Pris
mmo amd Speldator för dig som gillar att spela MMO! BT Gaming MMO AMD Mycket prisvärd speldator för dig som gillar att spela MMOs som World of Warcraft och The Elder Scrolls Online! AMD Athlon X4-processor - 4 GB RAM-minne - AMD Radeon RX 560 4.995kr Läs mer!
fps amd Kraftfull speldator för FPS-spel! BT Gaming FPS AMD Speldator som utan problem klarar de senaste FPS-spelen, för dig med höga krav! AMD Ryzen 3-processor - 8 GB DDR4-minne - AMD Radeon RX 560 6.995kr Läs mer!
mmo intel Speldator för dig som gillar att spela MMO! BT Gaming MMO Intel Mycket prisvärd speldator för dig som gillar att spela MMOs som World of Warcraft och The Elder Scrolls Online! Intel Pentium-processor - 4 GB DDR4-minne - NVIDIA GeForce GTX1050 5.995kr Läs mer!
fps intel Kraftfull speldator för FPS-spel! BT Gaming FPS Intel Speldator som utan problem klarar de senaste FPS-spelen, för dig med höga krav! Intel Core i3-processor - 8 GB DDR4-minne - NVIDIA GeForce GTX1050 Ti 7.995kr Läs mer!
xxl gaming dator Mycket kraftfull speldator som klarar det mesta! BT Gaming XXL AMD Mycket kraftfull speldator med fyrkärnig Ryzen-processor från AMD och ett riktigt starkt grafikkort för den kräsne. AMD Ryzen 5-processor - 8 GB DDR4-minne - AMD Radeon RX 570 8.995kr Läs mer!
xxl Mycket kraftfull speldator som klarar det mesta! BT Gaming XXL Intel Snabb speldator med fyrkärnig Intel i5-processor och ett mycket kraftfullt grafikkort för den kräsne gamern! Intel Core i5-processor - 8 GB DDR4-minne - NVIDIA GeForce GTX1060 9.995kr Läs mer!
ultimate amd Extrem speldator för den ultimata upplevelsen! BT Gaming Ultimate AMD Den ultimata speldatorn med enorm kraft och ett mycket starkt grafikkort! AMD Ryzen 7-processor - 16 GB DDR4-minne - AMD Radeon RX 580 13.995kr Läs mer!
ultimate gamingdator Extrem speldator för den ultimata upplevelsen! BT Gaming Ultimate Intel Den ultimata speldatorn med enorm kraft och ett av marknadens absolut bästa grafikkort. Mängder av inställningar mm. Intel Core i5-processor - 16 GB DDR4-minne - NVIDIA GeForce GTX1070 15.995kr Läs mer!

Grunden

För uppgifter som e-post, sociala medier, surfa på nätet och betala räkningar på nätet, du behöver antagligen inte en högpresterande skärm med massor av extra funktioner. Många lägre från bildskärmar är tillgängliga, och du behöver inte nöja sig med en liten skärm. Ens genomsnittliga storlek skärmar (23 ”-24”) med full HD är förmodligen billigare än du tror.

 

Multipurpose

Monitorer för mångsidig användning ger bildkvalitet och prestanda du behöver för vardagliga aktiviteter, som strömmande musik och filmer, dela foton och bildspel, videokonferenser och skapa kalkylblad. En LED eller IPS övervaka (se Bildskärmstyper avsnitt) med Full HD-upplösning fungerar bra för mångsidig användning. Om du får en större skärm (27″ och uppåt) eller pekskärm bildskärm, kan det fungera som ditt hemunderhållningssystem.

 

Multimedia / Professional

Fotografer, grafiska formgivare, video originalare och andra multimedia yrkesverksamma behöver en monitor utformad för att skapa innehåll. Detta innebär en större skärm med minst Full HD eller Quad HD-upplösning för mer utrymme på skärmen och mycket detaljerade bilder. Dessutom kan du inte gå fel med en IPS-panel med djup svärta, exakta färger och breda betraktningsvinklar. Om du redigerar filmer och videor, leta efter en bildskärm med en svarstid på 5 ms eller mindre, för att minska rörelseoskärpa och spökbilder, ett svagt spår kvar på skärmen från tidigare bilder. Du kan också överväga att få ett justerbart stativ eller dubbla displayer fäste för lätt, ergonomisk visning.

 

Gaming

Spelare behöver en bildskärm som kan hålla jämna steg med hastigheten och intensiteten i dagens spel. Vi rekommenderar minst Full HD-upplösning, en svarstid på 5 ms eller snabbare, en uppdateringsfrekvens 60 Hz eller snabbare, och en horisontell betraktningsvinkel på 178 ° eller mer. Om du gillar dubbla boxning, lägga till en andra bildskärm till ditt spelande setup för en fantastisk utsikt över varje tecken skärm samtidigt.

 

Typer av datorskärmar

isp datorskärm

IPS

IPS (in-plane switching) monitorer ger djupare svärta och mer exakta färger än de flesta LED eller LCD-skärmar, vilket gör dem bra för fotoredigering, grafik arbete och spel. De erbjuder också bredare betraktningsvinklar, så att bilden ser exceptionellt även när du inte sitter direkt framför den.

LED

LED

LED (Ijusemitterande diod) övervakar ge utmärkt övergripande bildkvalitet. De producerar ljusare bilder och kräver mindre ström än traditionella LCD-skärmar, och de har oftast tunnare design. Monitorer i denna kategori är fortfarande LCD-skärmar, men de har avancerad LED-bakgrundsbelysning.

lcdskärm

LCD

LCD (flytande-kristalldisplay) övervakar ge kvalitet prestanda, vanligtvis till ett överkomligt pris. De använder flytande kristaller för att förmedla vad du ser på skärmen, och de är oftast bakgrundsbelyst med CCFL (cold cathode lysrör).

pekskärm för dator

Pekskärm

Pekskärmen monitorer är populära för hemunderhållning och mångsidig användning. Du kan svepa igenom foton spela Touch-baserade spel och knacka brickor för att starta program. Om du går pekskärmen vägen, leta efter en med kant till kant glas för enkel svep och en justerbar stativ, så att du kan enkelt flytta från arbetet till filmer till spel.

Skärmstorlek

Precis som TV-apparater, är skärmen storlek mätt diagonalt. Som skärmstorlek går upp, vanligtvis så ökar priset, så fundera över hur mycket utrymme du har samt hur mycket du vill spendera.

20” ‘eller mindre

Dessa prisvärda skärmar leverera kvalitet prestanda för visning e-post, dela foton med hjälp av MS Office-program och surfa på webben.

 

21” – 26”

Något i detta område kommer att vara bra för multi hem och kontor. Titta på filmer och tv-program, spela spel och titta på flersidiga dokument.

 

27” och uppåt

Övervakar denna storlek ger en större bildyta för seriösa gamers och yrkesverksamma inom fotografi, grafik och videoproduktion.

 

Widescreen och Ultrawide Monitors

Idag nästan alla bildskärmar är bredbildsskärmar, som är bättre för att visa stora kalkylblad, med flera program öppna samtidigt och hålla ditt skrivbord sidomeny öppen medan du söker på webben. De är också perfekt för film och spel. Bredbildsskärmar har en 16: 9 eller 16:10 bildförhållande, en mätning av bredden av en skärm jämfört med dess höjd.

Ultrawide monitorer, som först infördes i 2013, har en 21: 9 bildförhållande. De gör det enklare än någonsin att visa flera dokument samtidigt eller placera flera webbläsare sida vid sida. Vissa ultrawide modeller levereras med delad skärm program som låter dig ordna innehållet på skärmen på olika sätt. Ultrawide bildskärmar erbjuder också en otroligt uppslukande spelupplevelse.

144hz skärm för gaming!

Om du letar efter de bästa spel skärmarna för PC-spel, så har du kommit till rätt ställe. Vi inkluderar även flera monitorer för spel med olika funktioner, inklusive de bästa IPS övervaka pengarna och bästa budget 4K UHD monitor. Bildskärmar varierar kraftigt i fråga om funktioner och pris, men vi har hittat de bästa skärmar för spel som finns idag, som du kan se i tabellen ovan.

Med alla de olika spelskärmar där ute som varierar både vad gäller funktioner och pris, kan det vara svårt att välja den bästa spel monitor för din budget och specifika behov. Vi är experter på området och har forskat den enorma och ständigt växande marknaden för spelskärmar för dig att välja det bästa av det bästa.

(bild)

Vi har granskat skärmar diskuteras i forum, kontrollerat kundrecensioner, expertrecensioner och ännu mer så. Detta har gjort det möjligt för oss att hitta de bästa spelskärmar där ute idag. Du kan bekvämt välja en av bildskärmarna som anges ovan som du kommer att ha experter som täcker ditt val. Våra val i tabellen ovan uppdateras varje månad för att återspegla de senaste tillskotten till spelmonitormarknaden.

De bästa spelskärmarna ÄR en 144hz skärm

Undrar vad det absolut  bästa spel monitor  för din budget och behov är? Tabellen ovan speglar våra rekommendationer och visar de bästa spelmonitorer ute på marknaden idag, inklusive de bästa 144Hz skärm , indelade efter funktioner och budget. Vi hoppas att vår lista över de bästa spelskärmar kommer att hjälpa dig att hitta enorma Monitor för spel idag! Vill den bästa spelskärmen? Ofta människor bara vill ha en trevlig och enkel tabell för att titta på gratis. Vi täcker dig, titta bara ovan på dessa fantastiska topprankade spelskärmar och se de enskilda övervaknings recensioner nedan.

Vi har anpassat den här listan för att visa den bästa spelskärmar som du kan köpa i 2018 och du kan söka efter andra bildskärmar och produkter när du klickar på ett produktnamn samt.

Som du kan se i listan ovan, det finns inte bara en enda bästa spel monitor, eftersom det beror på dina önskemål och budget. Varje monitor som nämns är den bästa skärmen i den specifika kategori enligt vår expertutlåtande och pick kommer att uppdateras på månadsbasis för att återspegla de senaste tillägg och ändringar i monitorn vi är och spel monitor industrin. Vi testade monitorerna själva, vi läser recensioner, expertrecensioner, ackumulerade betyg och andra saker för att fullt ut se till att våra val är bäst.

(bild)

Denna köpguide innehåller bästa 1080p monitorer, utmärkt 1440p bildskärmar och ultimata 4K-skärmar . Vidare inkluderade vi 144Hz skärm (eller ovan), G-SYNC displayer och FreeSync skärmar samt. Vi ingår också böjda skärmar och UltraWide bildskärmar.

Alla dessa skärmar är antingen TN, VA eller IPS-panel typ baserade, som ni kan se i tabellen representerar de bästa spelskärmar ovan. Vi har gjort stora och omfattande forskning för att samla in en lista över de bästa spelmonitorer 2017. De kvalificerade på faktorer och specifikationer för spel.

 

Upplösning

HD (1366 x 768) och HD + (1600 x 900)

HD och HD + resolutioner, som finns på 15 ”-20” bildskärmar, ger en bildkvalitet till rimliga priser.

 

Full HD (1920 x 1080)

Full HD-skärmar har en upplösning som motsvarar 1080p HDTV. Den kristallklara bilden är bra för både vardagsbruk och titta på filmer och videor.

 

Quad HD (2560 x 1440)

Även känd som QHD, Wide Quad HD eller WQHD ger denna teknik du fyra gånger så många pixlar som 720p HD. Den ger extra bildkvalitet, perfekt för krävande applikationer som CAD, grafisk design och professionell foto- och videoredigering.

 

4K Ultra HD (3840 x 2160)

Ibland kallas 4K eller UHD, är 4K Ultra HD den bästa upplösningen för närvarande finns. Med fyra gånger så många pixlar som Full HD, levererar den uppslukande spel, högupplöst bild och videoredigering och mycket mer utrymme för multi-tasking. Det är bra för spelare, grafik proffs och film fans som vill se i minsta detalj. Film fans och spelare, innan du köper, kontrollera att se vad 4K innehåll finns tillgängligt.

Måste ditt grafikkort uppdateras för din speldator?

Se till att din dator kan stödja din nya bildskärm, speciellt om du uppgraderar till Quad HD eller 4K Ultra HD. Om du köper en top-of-the-line-skärm, men har en äldre dator, kommer du inte har den bästa bildkvaliteten. Kontrollera bildskärmens hårdvarukrav för att se om din speldator eller grafikkort behöver uppdateras.

Connection?

Kontrollera bildskärmens portar och anslutningar, inte bara för att koppla den till din dator, men också för att koppla in din smartphone, kamera, Blu-ray-spelare, videokamera eller andra enheter.

HDMI

De flesta datorskärmar har HDMI, som bär både video- och ljudsignaler. Det är utmärkt för att spela HD-innehåll från din dator, spelkonsol, Blu-ray-spelare och andra enheter.

Displayport

Det bästa valet för mycket höga upplösningar och bildfrekvens, Displayport-kontakter bära både video- och ljudsignaler som HDMI. Men medan HDMI kan bara bära 4K Ultra HD 30 fps (bildrutor per sekund), kan Displayport hantera denna upplösning vid 60 fps, vilket ger dig en mycket jämnare bild för snabbrörliga spel och filmer.

DVI

DVI-anslutningar ger en videosignal som liknar HDMI, men de brukar inte bära ljud. Upplösningen de stöder varierar. Vissa typer av DVI-anslutningar kan bära 1920 x 1200 upplösning, medan andra typer kan bära mer.

VGA

Medan HDMI, DVI och Displayport är alla digitala anslutningar, är VGA den gamla analoga tekniken. Det kan bära ganska hög upplösning och bildfrekvens, men du kommer inte få kristallklara bilder som du gör med DVI.

USB-portar

Med USB-portarna på bildskärmen, kan du koppla in din smartphone, digitalkamera, Blu-ray-spelare, videokamera eller andra enheter samt visa innehåll på skärmen utan att slå på datorn.

Ytterligare egenskaper

Några nice-to-ha funktioner kan göra din skärm upplevelse roligare. Vi rekommenderar:

VESA fästen

Om du planerar att montera bildskärmen till ett skrivbord eller väggen, leta efter en som är VESA-kompatibel. Detta innebär att skärmen har en branschstandard hålmönster eller montering mönster på baksidan. Jämför vikt och VESA mönster av bildskärmen till vikt och VESA mönster som stöds av fästet för att se till att de är kompatibla.

 

Andra funktioner

  • Inbyggda webbkameror – För videochats med familj och vänner eller videokonferenser med kollegor.
  • Högtalare – inte alla skärmar har inbyggda högtalare, så lägg detta till din checklista om du planerar att använda bildskärmen för Skype, titta på video, lyssna på din musik och andra ljud aktiviteter. Du kan också köpa högtalare separat.
  • Dual-monitor står – Låter dig docka två bildskärmar på ett stativ för multitasking eller visa kalkylblad sida vid sida. Fler datortillbehör hittar du här.

Ergonomiska egenskaper – Leta efter övervakar och står med justerbara funktioner, som vinkling och vridning funktionalitet, övervaka höjdjustering och vridjustering, som låter dig rotera skärmen till stående position.